Jordy Wilken na overwinning in Strzegom: “Ik ben door het dolle heen”

Jordy Wilken na overwinning in Strzegom: “Ik ben door het dolle heen”

Wilken
Jordy Wilken

Jordy Wilken sleepte zojuist zijn eerste overwinning van 2021 binnen in de CCI4*-S in het Poolse Strzegom. Gister eindigden de ruiter en Burry Spirit (v. Casco 4) als 31e in het klassement na de dressuur en stegen ze naar plek 15 na het springparcours. De combinatie finishte de cross vandaag in een tijd van 06,08 minuten wat resulteert in een eerste plek op het podium. Ook zijn nieuwe troef Curaçao (v. Ramiro B) zette zijn beste beentje voor. De combinatie eindigde in de CCI2*-S op een elfde plaats.

“Ik ben super blij, echt onbeschrijfelijk”, steekt de ruiter vrolijk van wal. “Vorige jaar werden we tweede en in 2019 wonnen we de 3*wedstrijd in Emmeloord. Iedere eventingruiter droomt ervan om een 4*-wedstrijd te winnen, dat dat nu echt lukt is geweldig, ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik ben door het dolle heen”.

Fenomenaal

“Burry Spirit voelde superfit en in de voorbereiding ging alles goed”, vervolgt Wilken. “Onze dressuurproef viel een beetje tegen omdat er een paar foutjes ontstonden door zijn enthousiasme, maar in het springen was hij fenomenaal en echt geweldig. Burry maakt megagrote galopsprongen, het is voor mij een bijzonder en geweldig paard. Daarbij reden we een foutloze en constante proef, ik had er een heel goed gevoel over”.

Over de schimmelruin vertelt Wilken: “Hij is echt heel eigenwijs, maar een ongelooflijke doorzetter. Hij wil altijd naar de overkant en doet alles voor mij, als ik zeg wat er moet gebeuren gaat hij het in ieder geval proberen. Dat maakt dat het voor mij echt een gouden paard is. Dressuurmatig valt er nog winst te behalen en zit er zeker nog meer in, het springen en crossen gaan supergoed, maar het kan natuurlijk altijd beter. Dat is het leuke aan paardrijden; je bent nooit uitgeleerd, het kan altijd beter”.

Debuut

Wilken nam begin dit jaar de teugels van Curaçao over van Alice Naber-Lozeman, die de ruin zelf heeft opgeleid. “We reden een nette dressuurproef en het springparcours en de cross waren ook foutloos. Hij pakte het heel goed op en voelde heel steady. Het was een mooi debuut, veelbelovend voor de toekomst”, vertelt de ruiter over het debuut met zijn nieuwste aanwinst. “We zijn al wel een beetje aan elkaar gewend, maar hij staat hier natuurlijk nog niet zo lang. Voor mij duurt het wel een half jaar voordat ik echt goed ingespeeld ben op een nieuw paard. Als ik op Burry naar links kijk gaat hij al linksaf, Curaçao moet ik nog twee keer vragen omdat hij andere hulpen gewend is”.

Wilken hoopt eind van dit jaar ook op 4*-niveau te kunnen starten met de Ramiro B- zoon. “Ons doel voor dit jaar is om Boekelo te gaan rijden, zodat ik volgend jaar met twee paarden op 4*-niveau van start kan”.

Droom die uitkomt

De eventingruiter heeft tijdens de wedstrijdpauze lang uitgekeken naar deze wedstrijd. “Het is zo fijn om weer te kunnen starten en dat het zo geweldig uitpakt is gewoon een droom die uitkomt. De afgelopen tijd hebben we de paarden fanatiek doorgetraind zodat ze klaar waren voor de start van de wedstrijden, dat loont zich nu echt. De paarden zijn heel fit en heel enthousiast dat ze eindelijk weer mee konden”.

De komende dagen zullen Wilken en de paarden terugkeren naar Wierden. “De paarden zullen eerst een paar dagen rustig aandoen zodat ze even bij kunnen komen. Uiteindelijk zullen we opbouwen richting de wedstrijden in mei en juni”, sluit hij af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Privébezit

Reacties