Jonge paarden centraal tijdens uitverkochte Hoefslag Masterclass on Tour

Jonge paarden centraal tijdens uitverkochte Hoefslag Masterclass on Tour

dinja Van Liere Duval's Sir Rollo
Dinja van Liere en Duval's Sir Rollo

Vrijdagavond vindt in Utrecht de uitverkochte Hoefslag Masterclass on Tour plaats met als thema ‘Jonge Paarden’. Voor diegenen die er niet bij kunnen zijn, zullen we via Facebook een aantal (live-) berichten plaatsen.

Alex van Silfhout laat met verschillende ruiters en paarden zien hoe je omgaat met de diverse leeftijden van een jong paard. Als eerste is er een clinic met een vierjarige paard. Hoeveel inspanning, ontspanning en aanspanning vraag je van een vierjarige? Wat vraag je van zo’ n paard en wat juist helemaal niet?

Het vijfjarige paard

Daarna komt het vijfjarige paard aan bod. Dit is iets verder opgeleid, maar wat is acceptabel? Waar liggen de grenzen? Er wordt snel geschreeuwd dat er overvraagd wordt, maar is dit wel zo?

Het zesjarige paard

Als laatste is er aandacht voor het zesjarige paard. Wat doe je met een paard dat veel talent heeft en wat snijd je wel en niet aan? Hoe krijg je de informatie die je nodig hebt zonder te overvragen?

Diederik van Silfhout, Dinja van Liere en Febe van Zwambagt zullen paarden van diverse leeftijden rijden in Utrecht.

Paneldiscussie

Naast de clinics is er ook een paneldiscussie met Alex van Silfhout, trainer en fokker Peter de Boer, Dinja van Liere en africhter van dressuurpaarden Frenk Jespers. In de discussie wordt onder meer gesproken over de knelpunten in de training, het herhalen van oefeningen zonder schade en de vraag of een jong paard ook een keer mag spelen.

De Masterclass is zoals gezegd uitverkocht, maar via Facebook kun je enkele fragmenten volgen.

Zie ook: hoefslagmasterclass.nl

Foto: Digishots

Reacties