Je jonge paard verkopen op en via KWPN-centrum

Je jonge paard verkopen op en via KWPN-centrum

kwpn centrum ermelo
Paarden in de stallen van het KWPN-centrum te Ermelo.

Uit de verschillende fokkerscafés is gebleken dat KWPN-leden graag door het stamboek geholpen willen worden met de afzet van hun jonge paarden. Hierop inspelend is het KWPN gestart met een pilot voor het verkopen van jonge paarden.

Vanuit het KWPN is Wim Versteeg in zijn nieuwe rol nauw betrokken bij deze pilot.

Afzetbevordering

“We zijn recent gestart op het centrum met de verkoop van jonge paarden. Gekeken wordt naar mogelijkheden om de leden te faciliteren op het gebied van afzetbevordering. Dat houdt het in dat de beschikbare stallen die vrijkomen worden benut om jonge paarden zadelmak te maken en te trainen. Indien nodig bemiddelen we bij verkoop of eventueel het export klaar maken”, legt Wim Versteeg uit.

Ook zonder verkoop

Versteeg vervolgt: “Het team medewerkers op het KWPN-centrum is volledig ingericht op het zadelmak maken en trainen van jonge paarden. De eigenaren stallen hun paarden voor, in beginsel, twee maanden op het KWPN-centrum tijdens de pilotfase. Na twee maanden kunnen ze besluiten om het paard op te halen. Of om verder door te laten trainen. Of voor verkoop aan te bieden, waarbij het KWPN graag bemiddelt. ” Het is dus ook mogelijk dat de paarden puur voor zadelmak maken en training naar het KWPN-centrum komen. Zonder dat verkoop aan de orde is.

Driejarigen

Momenteel vindt er een kleinschalige pilot plaats met alleen driejarige paarden die in training staan voor de verkoop. Wanneer er voldoende paarden op het centrum in training staan behoren ook kijkdagen tot de mogelijkheden om de paarden onder de aandacht te brengen bij potentiele kopers.

Bron: De Hoefslag/ KWPN

Reacties