Jonge KWPN-paarden presteren in Wellington

Jonge KWPN-paarden presteren in Wellington

0 25

De Corland-zoon Apardi won afgelopen vrijdag met zijn Columbiaanse ruiter Daniel Bluman de finale van de 8-jarige springpaarden van de WEF in de USA. Er deden 67 combinaties mee aan deze finale en Apardi was foutloos in de barrage met de snelste tijd. Apardi is een volle broer van de goedgekeurde hengst Bacardi VDL en is als jong paard door de VDL Stud verkocht aan dhr. Simon uit Colombia. Dhr. Simon is nog steeds eigenaar van Apardi.

Chapeau (Indoctro x Ramiro)  was de winnaar van de finale van de 6-jarige springpaarden. De ruin werd gereden door Ronan Mc Guigan. Op de vijfde plaats eindigde Cloe (Harley x Lupicor) gereden door Laura Kraut. Coberlina (Carolus II x Corland), gereden door Peter Lutz, werd negende.

In de finale van de 7-jarige springpaarden was er een vierde plaats voor Bilion (Emilion x Amethist) en zijn ruiter Jeffrey Welles.

Ook in de finale van de 5-jarigen werden goede resultaten behaald door KWPN-paarden. De goedgekeurde hengst Dakota VDL (Casall x Emilion) werd derde en Diorado VDL (Indorado x Corland) eindigde als vierde. Beide paarden werden gereden door de Amerikaanse amazone Jill Prieto. Defender J.W.B (Chin Chin x Sheraton) en zijn ruiter Mario Gomboa eindigden op een achtste plaats.

Overige rubrieken leverden eveneens hoge klasseringen op. De Cardento-zoon Cyklon en zijn ruiter Shane Sweetnam wonnen een 1.45m rubriek. Candice King boekte in deze rubriek goede resultaten met VDL Dogan (v. Chin Chin) en met de goedgekeurde hengst Campbell VDL (v. Cassini I). Beide paarden sprongen foutloos, Dogan werd zesde; Campbell achtste.

Hoefslag/VDL Stud

Reacties