Johnson dochter Kymona naar hoogste dagscore IBOP

Johnson dochter Kymona naar hoogste dagscore IBOP

0 283
Hans Peter Minderhoud Glock's Johnson TN, vader van IBOP topper Joy (Alblasserdam)
Hans Peter Minderhoud Glock's Johnson TN, vader van Kymona

Vandaag en gister stonden er twee IBOP-dagen op het programma op het KWPN centrum in Ermelo. Bij de dressuurmerries slaagden er 14, waaronder de Johnson-dochter Kymona met 80,5 punten.

Aanlegtest

De eerder geplande IBOP-dagen werden afgelast vanwege de nieuwe corona-restricties, maar ze kunnen wel doorgang vinden op het KWPN-centrum. “Omdat het een aanlegtest betreft en geen wedstrijd, en ze op het centrum onder de bedrijfsactiviteiten vallen”, legt jurylid Bart Bax uit. “Uiteraard nemen we alle maatregelen in acht, en we hebben heel plezierig kunnen keuren. Wel wat minder sfeervol maar we zijn blij dat we het door konden laten gaan. Ook omdat we meerdere drachtige merries in de IBOP hadden, voor wie het een voorlopig laatste kans was om deel te nemen aan een aanlegtest.”

14 geslaagd

Van de 23 dressuurmerries slaagden er 14. Acht van hen werden daarmee direct elite. Aansluitend werden zes merries aangeboden voor stamboekopname, waarvan er vier bevorderd konden worden. Als enige boven de 80 punten in de IBOP scoorde de vijfjarige Kymona (v. Johnson) van B. Neuhauser uit Walchwill. Zij slaagden met een 8,5 voor de rijd- en bewerkbaarheid en kreeg 8’en voor alle andere onderdelen.

Ster en keur

“Deze merrie imponeerde al gelijk bij binnenkomst en beschikt over drie goede gangen. Ze viel op met haar gedragenheid, souplesse en afdruk in beweging. Ze is al M-dressuur geklasseerd en liet zich heel fijn rijden. In galop viel haar kracht positief op en kon ze al makkelijk wat sluiten.” Aansluitend werd de merrie met 75 punten voor het exterieur ster en keur verklaard. “Het is een goed in het rechthoeksmodel staande merrie met goede bovenlijn en hard fundament.” Kymona kwam in de IBOP uit op 80,5 punten. “Ze was weliswaar de enige boven de 80 punten maar daaronder kwam wel een goede groep van vijf merries die allen 78,5 en 79 punten scoorden.”

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties