John Whitaker’s Argento verruilt topsport voor Franse fokkerij

John Whitaker’s Argento verruilt topsport voor Franse fokkerij

argento

John Whitaker en Argento wonnen grote prijzen. Nu gaat de 18-jarige Arko III-zoon verder in de fokkerij.

In 2008 prestenteerde John Whitaker Argento voor het eerst tijdens een internationaal toernooi. Echter begon zijn carrière pas echt in 2010. In zijn eerste seizoen plaatste de hengst zich consequent in het springen over 1,50 en de 1,60 meter. En op deze manier ging de combinatie ook verder.

Ieder toernooi prijs

2015 was een bijzonder goed jaar. In Hong Kong wonen de combinatie niet alleen de Masters-competitie, maar ook de Grand Prix. In Rome droegen ze bij aan de overwinning van de British Nations Cup met twee foutloze rondes. Er waren ook overwinningen en plaatsingen in Los Angeles, Villach, Luik, Brussel en op de Global Champions Tour-etappes in Cannes, Monte Carlo, Chantilly enzovoorts. Kortom: Op ieder toernooi een prijs.

Dekhengst

In 2016 werden ze tweede in de belangrijkste competities van de Royal Windsor Horse Show, wonnen ze de Grand Prix van de CSI5 * Saint Tropez en in Doha, Stuttgart en Stockholm.
Het jaar daarop namen ze ieder weekend meer overwinningen en kwalificaties mee naar huis. In 2018 ging Argento slechts naar drie toernooien, maar zat altijd in de prijzen. In 2019 hadden ze weer een heel goed seizoen met podiumplaatsen in Windsor, St. Tropez, Bolesworth, Ommen en Valencia. Anno 2020 zal Argento zijn carrière als dekhengst voortzetten.

Béligneux Le Haras

Argento wordt nu een ‘collega’ van Marcus Ehning’s Firth of Lorne. Zijn nieuwe thuis is stoeterij Béligneux Le Haras in Frankrijk, waar ook andere sport-bewezen hengsten zoals Cartani en Romanov van Bertram Allen zijn gestationeerd.

Afstammelingen

Argento is geregistreerd bij het Anglo-European Studbook (AES) en goedgekeurd voor de fokkerij in Holstein, AES en Zangersheide. Zijn vader is het voormalige succesvolle paard Arko III van Nick Skelton (v. Argentinus-Beach Boy). Argento voert niet alleen de KWPN-hengt Jasper via moederszijde in de stamboom, maar ook een flinke scheut volbloed. Hoewel de sport op de voorgrond stond, zijn er al enkele afstammelingen van Argento, waarvan een groot deel ook internationaal wordt gebruikt.

Bron: St-Georg

Foto: Michael Rzepa/GHPC

Reacties