Joanna Robinson: “Mijn paarden leken te rustig na het ongeval”

Joanna Robinson: “Mijn paarden leken te rustig na het ongeval”

0 42241

Twee dagen na het verschrikkelijke verkeersongeval waarbij zij met haar vrachtwagen betrokken was, heeft de Finse amazone Joanna Robinson vanochtend een update over haar paarden gedeeld.

Reddingsplan

De amazone kijkt terug naar de eerste momenten na de botsing: “Na het ongeluk was ik bang dat de paarden te kalm waren om in goede conditie te zijn. Om nog meer chaos te voorkomen, probeerden we niet bij de paarden te komen voordat het reddingsplan klaar was en de dierenarts ter plaatse was. De oprit lag gedeeltelijk los, dus we waren bang dat ze in paniek zouden raken, uitstappen en wegrennen over de snelweg.” Ze legt ook uit: “Om de paarden eruit te krijgen, heeft de brandweer de omheining aan de kant van de snelweg doorgeknipt en een oprit gebouwd om ze veilig naar de transporteurs te brengen die op de parallelweg op ons stonden te wachten. Eerst kwam de dierenarts, liet ze sederen, en toen brachten we ze weg. Alles verliep verrassend goed en ik was onder de indruk van het professionalisme van de dierenarts en de redders.”

Verwondingen

De Finse amazone zorgt nu voor haar paarden: “Azúcar heeft de minste verwondingen. Alleen zijn hoofd is bekrast en zijn benen hebben wat kleine krasjes. We probeerden hem een beetje te draven en hij is kreupel. Gewoon stijf, hoop ik. Leo had de meeste pech – hij had een zeer ernstige beenwond die niet kon genezen. Hij is overleden. Snoopy, die naast Leo stond, schijnt het meest geluk te hebben gehad. Alleen het ooglid was beschadigd. We draafden een beetje met hem rond en hij bewoog goed. Glam had helaas een enorme wond op zijn rug, achter het zadel, waardoor ook de spier beschadigd was. Het schoonmaken en hechten was lastig. Ze heeft ook haar linker spronggewricht verwond, maar ze loopt vrij goed, dus ik hoop dat het niet te erg zou zijn. Dundee heeft ook een diepe verwonding aan zijn rechter achterbeen, hij is gehecht. Hij heeft een zwelling bij zijn buik, maar we hopen dat het gewoon een kneuzing is en niets anders,” schrijft ze.

Bron: Equnews

Foto: Archief

Reacties