Jip Grootegoed: “Het was een droomdebuut”

Jip Grootegoed: “Het was een droomdebuut”

De 12-jarige Jip Grootegoed startte dit weekend voor de eerste keer internationaal, maar dat is niet van haar resultaten af te lezen. Ze reed de bruine pony Kerwin van Orchid’s (v. Kanshebber) in het Italiaanse San Giovanni in Marignano vrijdag naar een eerste plek. Zaterdag wist de combinatie een tweede plek te bemachtigen en als kers op de taart wist de amazone op de slotdag van dit weekend ook nog de de Medium Tour finale ruim te winnen.

“Het ging eigenlijk heel goed, ik ben heel tevreden”, steekt de jonge amazone enthousiast van wal. “Daarnaast vond ik het gewoon heel leuk om te doen, al was het wel een beetje spannend”.

Debuut

Grootegoed had van tevoren niet verwacht zulke goede resultaten te behalen. “Ik deed gewoon mijn best, ik zag wel hoe het uitpakte”, vervolgt ze. “Pas toen ik klaar was met de parcoursen kon ik terugkijken en zien dat het eigenlijk heel goed is gegaan. Ik wilde heel graag internationaal rijden, dus zo’n debuut is dan gewoon geweldig”.

De amazone rijdt de 11-jarige ruin nu ongeveer een jaar voor Sarah de Kraker. “In de ring heeft Kerwin heel veel vermogen en is hij heel wakker”, legt ze uit. “Mijn doel was om internationaal met hem te rijden, wat dan nu gelukt is”.

Goed ritme

Over de voorbereiding vertelt ze: “We hebben ons niet heel goed voor kunnen bereiden op dit concours, omdat we pas kort van tevoren besloten om naar Italië te gaan. Voor de rest hebben we nog best wel een goed wedstrijdritme, ondanks dat er geen wedstrijden georganiseerd worden. Dit komt omdat we gewoon regelmatig blijven trainen, zowel thuis als op andere locaties”.

Zo moeder, zo dochter. Waar Mandy Grootegoed op internationaal vlak regelmatig uitkomt in de springsport, hoopt dochter Jip later in haar voetsporen te kunnen treden. “Ik hoop de komende tijd nog veel internationale wedstrijden mee te pakken, zodat we straks Zware Tour en Children kunnen gaan starten. We blijven sowieso nog een week in Italië zodat we volgend weekend nog kunnen rijden wat we daarna gaan doen zien we dan wel”, sluit de amazone enthousiast af.

Zie ook: Mandy Grootegoed: “Hier in Saoedi Arabië rijden ze allemaal als kamikaze”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties