Jillz Lonka RT met 87,5 punten topscoorder IBOP Luttenberg

Jillz Lonka RT met 87,5 punten topscoorder IBOP Luttenberg

0 155
dressuur
© DigiShots

Alle 9 deelnemende springmerries en 9 van de 14 dressuurmerries zijn geslaagd voor de IBOP in Luttenberg. Met 87,5 punten was Jillz Lonka RT (v. Sir Donnerhall) de grote uitschieter.

De 7-jarige Jillz Lonka RT (Sir Donnerhall) scoorde een 9,5 voor draf én rijd-&bewerkbaarheid en kwam daarmee uit op een fantastisch puntentotaal van 87,5. Aansluitend werd de merrie ster, keur en elite verklaard. “Het is een geweldige merrie met een fantastische draf, waarin ze met heel goed voorbeengebruik, sterk achterbeen en veel souplesse beweegt. Ze heeft veel balans en zelfhouding en ze laat zich fantastisch bewerken”, vertelt Henk Dirksen enthousiast. “Haar stap is ruim en zuiver, in de galop was ze aanvankelijk nog iets gespannen, maar dat verbeterde naarmate de verrichting vorderde. Een merrie met heel veel natuurlijke aanleg!”

Maan & Miss Blits

Ook de dressuurmerrie Maan (v. Guardian S) scoorde met 82,5 ruim boven de 80 puntengrens. Daarmee werd ze definitief keur. “Dit is een heel ongecompliceerde merrie die mooi bergopwaarts gebouwd is. Ze heeft drie fijne en correcte gangen, met daarin een goed gebruik van het achterbeen. Ze laat zich goed bewerken en galoppeert vanaf de eerste pas met veel balans, gedragenheid en lichtvoetigheid.”

Daar keerde Miss Blits (v. Glock’s Toto Jr.) met 81 punten huiswaarts. Zij verruilde de status van veulenboek- naar keurmerrie. “In alle drie de gangen beweegt deze Glock’s Toto Jr.-dochter met veel activiteit. In draf heeft ze een goed achterbeengebruik, veel balans en souplesse. Ze laat zich heel goed bewerken en heeft van nature veel zelfhouding.

Springmerries

Bij de springmerries slaagden alle merries en was de 5-jarige Lola (v. Cardento) behaalde met 81,5 punten de hoogste score Zij behaalde 8,5’en voor vermogen, instelling en aanleg als springpaard en werd dus keur verklaard. “Deze NMK-merrie is langgelijnd en heeft een goede, lichtvoetige manier van galopperen. Ze springt goed met het lichaam naar boven, toont veel atletisch vermogen en heeft een goede instelling. Het was een goede verrichting en in de toekomst kan ze nog wat aan kracht winnen, dat zal het totaalplaatje nog meer ten goede komen”, aldus Henk Dirksen.

 

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties