Jill Irving wint Wereldbeker Wellington: “Degas wordt 18 dit jaar”

Jill Irving wint Wereldbeker Wellington: “Degas wordt 18 dit jaar”

Jill Irving - Degas 12 CHIO Aachen 2017 © DigiShots

Het Global Dressage Festival in Wellington organiseerde afgelopen week de eerste internationale dressuurwedstrijd van 2020. Naast een CDI3*, stond er ook een wereldbekerkwalificatie op het programma. Deze werd gewonnen door de Canadese amazone Jill Irving.

18 jaar

De gehele top drie van de Wereldbeker, in zowel de Grand Prix als de kür, bestaat uit Canadese amazones. Een prachtig succes voor Ashley Holzer, die alle drie deze amazones traint. Jill Irving trok in het zadel van de De Niro-zoon Degas dit weekend aan het langste eind. Ze won de kür met een score van 76,06%, een persoonlijk record voor de combinatie. “Degas wordt 18 dit jaar, dus ik ben blij dat nog zo veel energie heeft”, reageert Irving, die haar kür op de muziek van de Beatles reed. “Zijn piaffe en passage voelden fantastisch. Hij heeft veel souplesse en is door de jaren heen minder gespannen geworden, dat was eerder een probleem. Ik ben heel blij met hem en het is superleuk om deel uit te maken van dit evenement.”

Top drie

Brittany Fraser-Beaulieu en de KWPN’er All In (v.Tango) werden met 75,74% tweede. Dit was pas hun tweede wedstrijd sinds de zwangerschap van de amazone. “Hij is eigenlijk het type paard dat vaak mee op wedstrijd moet gaan”, vertelt Brittany. “In de Grand Prix voelde ik dus dat hij een beetje onzeker was, maar in de kür was hij er weer. Het begin van mijn proef voelde echt ongelofelijk, het was het beste gevoel dat ik ooit op hem heb gehad. Daarna maakte ik een fout in mijn wisselserie om de pas, dat was jammer.” De combinatie bleef nipt voor op Naima Moreira Laliberte, die in het zadel van Statesman (v.Sandro Hit) 75,645% scoorde. Laliberte reed voor het eerst in de Friday Night Stars rubriek, iets waar ze al jaren van droomde: “Ik ben blij dat ik hier eindelijk kan rijden. Ik vind dat Statesman het geweldig heeft gedaan. Het is een hele andere atmosfeer en buiten één ruiterfout, voelde onze kür fantastisch. We zijn nog steeds nieuwkomers, maar ik ben hier heel blij mee.”

De CDI3* werd gewonnen door Amerikaan Steffen Peters en zijn Nederlandse paard Suppenkasper (v.Spielberg).

Bron: Global Dressage Festival

Reacties