Teams EK jeugd springen bekend

Teams EK jeugd springen bekend

0 197
Tristan Marchal maakt deel uit van één van de EK jeugd teams
Tristan Marchal en Sambucca maken deel uit van één van de EK teams © DigiShots

Bondscoach Luc Steeghs heeft de combinaties bekend gemaakt die zijn geselecteerd voor het EK jeugd teams springen. Steeghs gaat met een volledig Young Riders, Junioren en Children team. Het EK wordt van 9 tot en met 15 juli verreden in het Franse Fontainebleau.

Sterke groep

‘Het blijft altijd moeilijk om selecties te maken, je probeert de combinaties te selecteren die op de belangrijke wedstrijden het beste presteren. Bij de Children was dit jaar de groep veel breder dan vorig jaar, toen we maar één ruiter konden meenemen. Daar was de keuzemogelijkheid nu dus gelukkig wat groter. Bij de Junioren hebben we een sterke groep, daar lag het allemaal kort bij elkaar’, begint Luc Steeghs.

Delphine Klopper en Tristan Marchal

De selectie bij de Young Riders bestaat uit een mix van ervaren ruiters, zoals Sanne Thijssen, lid van het KNHS-Talententeam en een tweetal EK-debutanten. ‘Bij de Young Riders zagen we ook op het NK dat die groep dit jaar wat klein is’, licht Steeghs zijn keuze toe. In zijn selectie maken Delphine Klopper en Tristan Marchal dan ook hun debuut op een Europees Kampioenschap. ‘Tristan heeft dit seizoen goed gereden en Delphine heeft recent in Frankrijk goed gepresteerd en reed afgelopen weekend ook goed in Hoofddorp.’

Fontainebleau

De bondscoach vertrekt met goede moed richting Fontainebleau: “Ïn aanloop naar het EK toe hebben we een wat moeilijke start gehad met de Junioren en de Young Riders, maar in Wierden en Hagen ging het duidelijk de goede kant op. De Children hebben sowieso een sterk seizoen achter de rug, dus ik ben hoopvol gestemd.”

De teams:

Young Riders

Kars Bonhof  – Zentos

Delphine Klopper – W-Gladdys vd Lindehoeve Z

Tristan Marchal – Sambucca

Veronique Morsink  – Faithfull

Sanne Thijssen  – Expert

 

Junioren

Iris Hakvoort  – Don’t Tell Me What To Do

Lars Kersten  – Dobbey

Rowen van de Mheen  – Q-Verdi

Beau Schuttelaar  – Caretino

Mel Thijssen – Cartolana 2

Children

Emma Bocken  – Estera van de Vosberg

Finn Boerekamp  – Gradini

Senna Everse – Evert (Everto)

Sanne ter Haar  – Wubbo (Aldhers)

Cejay Joosten  – Sagnol

EK jeugd

In de week van 9 tot en met 15 juli wordt in Frankrijk het EK Jeugd voor de disciplines springen, dressuur en eventing verreden. Bondscoaches Alex van Silfhout en Monique Peutz maakten eerder deze week hun dressuurselectie bekend. Jan van Beek liet ook al eerder weten welke eventingcombinaties hij heeft geselecteerd.

Bron: KNHS / Hoefslag

Foto: Leanjo de Koster – Digishots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties