Jeugdselecties EK dressuur bekend

Jeugdselecties EK dressuur bekend

Kebie Raaijmakers
Kebie Raaijmakers en Happy Feet

Bondscoaches Monique Peutz en Imke Schellekens-Bartels hebben de combinaties bekend gemaakt waarmee zij af willen reizen naar het EK dressuur voor de jeugd in Hongarije.

Dit jeugd EK voor alle leeftijdscategorieën wordt verreden van 9 tot en met 30 augustus in Budapest region – Pilisjàszfalu. Het EK begint van 9 tot en met 14 augustus met de strijd voor Junioren en Children, van 16 tot en met 21 augustus is het de beurt aan de Young Riders en U25, in de laatste week (25 -30 augustus) komen de ponycombinaties in actie.

Ervaren selectie

Monique Peutz gaat met een ervaren selectie op pad. In haar teams zit zowel bij ruiters als paarden al veel EK ervaring. De enige amazones die opgaan voor hun internationaal kampioenschapsdebuut zijn Quinty Vossers en Shanna Baars. “We gaan met een zeer gemotiveerde groep ruiters naar Hongarije. Allen hebben ze op de observatiewedstrijden laten zien hun paarden fijn in vorm te hebben. Ik ga met vertrouwen naar Hongarije. Het is een mooie locatie en ik ben er zeker van dat we kunnen genieten van fraaie dressuursport.”

De selecties van Monique Peutz bestaan uit onderstaande combinaties:

Junioren: Evi van Rooij met Don-Tango B, Sanne van der Pols met Cuvanck PP (reservepaard Excellentie), Shanna Baars met Fernando, Robin Heiden met Gasmonkey. 1ste Reserve: Mickey Schelstraete met Grand Charmeur.

Young Riders: Marten Luiten met Fynona, Daphne van Peperstraten Greenpoint’s Cupido, Thalia Rockx met Golden Dancer de la Fazenda (reservepaard Gerda Nova de la Fazenda), Quinty Vossers met Hummer (reservepaard Inferno). 1ste Reserve: Sascha Heijmans met Flying Dutchman ACB.

U25: Febe van Zwambagt met Edson (reservepaard Fyeo), Jasmien de Koeyer met Esperanza, Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene, Mercedes Verweij met Four Seasons. 1ste Reserve: Dana van Lierop met Chocolate Cookie Rdp.

Children

Imke Schellekens kijkt met vertrouwen uit naar het EK voor haar Children. “We hebben denk ik een sterk team met vier combinaties die al hebben laten zien dat ze steady dikke scores van ruim in de 70%, soms zelfs richting 80% kunnen scoren.”
De ponyselectie wordt later bekend gemaakt door Imke, die hebben nog een observatiewedstrijd te gaan.

De selectie Children bestaat uit: Kebie Raaijmakers metHappy Feet, Veerle Farla met Formidable, Maura Knipscheer met Amaretto, Veerle van Hof met Don Diablo. 1ste Reserve: Elise de Loos met Enzo

De ponyselectie wordt later bekend gemaakt door Imke, die hebben nog een observatiewedstrijd te gaan.

Bron: KNHS

 

Reacties