Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden: “Ze reden naar mijn zin.”

Jeugdbondcoaches springen hopen op thuiszeges in Wierden: “Ze reden naar mijn zin.”

Edwin Hoogenraat en Mart IJland op Dutch Youngster Festival 2018. Foto: Wendy Scholten

Het Dutch Youngster Festival gaat op woensdag 29 mei van start en één van de highlights zijn de FEI Nation Cups Youth op donderdag en vrijdag, waarbij de Nederlandse teams op een thuisoverwinning hopen. De bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs hebben er een goed gevoel bij.

Vijfde man

“Van de week hebben we een gezamenlijke training gedaan en dat zag er goed uit. Ze reden naar mijn zin”, vertelt Edwin Hoogenraat, die de ponyruiters en Children onder zijn hoede heeft. “Voor het ponyteam stel ik alle kaderleden op: Mart IJland, Lily Engelsman, Pam Nieuwenhuis, Liv Huijbregts en Cheyenne Meijers. Wie vijfde man wordt, oftewel reserve, beslis ik na hun eerste ronde op woensdag.”

Vertrouwen

Aangewezen voor het Children team zijn de topdrie van het NK Children: Emma Bocken, Hilde Veenstra en Jorinde Dolfijn, aangevuld met Finn Boerekamp en Wesley de Boer. Wierden wordt alweer de vierde landenwedstrijd van het seizoen. In Italië wonnen de pony’s. “De Children waren daar tweede, net als in Frankrijk. We gaan weer een goede poging wagen. Als het een beetje wil meezitten, kunnen we een heel eind komen. Ik heb er heel veel vertrouwen in”, aldus Edwin Hoogenraat.

Nederlands kampioenen

Met een landenwedstrijd in eigen land probeert ook bondscoach Luc Steeghs elk jaar uit te pakken met een zo sterk mogelijk junioren en young riders team. Vorig jaar wonnen de young riders de Nations Cup en als het aan Luc Steeghs ligt gebeurt dat dit jaar opnieuw, net als bij de junioren. “Ik heb goede hoop. In beide teams heb ik de Nederlands kampioen opgesteld”, vertelt hij.

Anders dan Edwin Hoogenraat, bondscoach van de Children en pony’s, heeft Luc Steeghs niet specifiek een ‘vijfde man’ aangewezen. “Het team staat vast. Deze ruiters moeten de kans krijgen om een landenwedstrijd te rijden, ook al rijden ze op de openingsdag niet de beste proef.”

Team samenstelling

Voor het juniorenteam zijn Nederlands kampioen Elize van de Mheen, reservekampioen Gerrit Veenstra, Elike Morsink (8e op NK) en Skye Morssinkhof opgesteld. Bij de Young Riders treden Nederlands kampioen Lars Kersten, Bas Moerings (3e op NK), Lars Kuster (4e op NK) en Sanne Thijssen (6e op NK) aan.

Klik hier voor de aanvangstijden

Foto: Wendy Scholten

Bron: KNHS / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Reacties