Jessica Leijser: “ik heb een abonnement op de tweede plaats hier”

Jessica Leijser: “ik heb een abonnement op de tweede plaats hier”

jessica leijser
Jessica Leijser - Djambalaya CDI Lier 2018 © DigiShots

Ondanks de vele wedstrijden die nationaal en internationaal niet doorgaan, was dit weekend wel de mogelijkheid om te starten op CDI Zakrzow in Polen. Jessica Leijser maakte de lange reis met Djambalya (v. Santano). In de Lichte Tour werd ze drie keer tweede met 70,38%, 71,15% en 70,38%.

Gebrand

“Ik heb echt een abonnement op de tweede plaats hier”, lacht Jessica. “Vijf jaar geleden was ik hier voor het laatst met Winando en toen was ik ook drie keer tweede. Natuurlijk was ik gebrand op de eerste plaats, maar ik ben zeker blij en tevreden. Djamba heb ik vorig jaar november voor het laatst gestart. Tussen door heb ik een kindje gekregen en toen kwam de Corona. Twee weken geleden heb ik haar in Beuningen gestart bij de subtop. Ik heb nog getwijfeld of ik wel naar Polen zou gaan, want het is toch een hele reis van ruim veertien uur, maar het is zo onzeker nu met de wedstrijden dat ik deze graag mee wilde nemen en ik ben blij dat ik gegaan ben.”

Alles of niks

“In de Prix was ze een beetje gespannen. Het was nog wel foutloos, maar ze hield zich een beetje in. In de Inter I ging het al beter. De Duitse die beide proeven won had zich afgemeld voor de Kür, dus ik ging volop voor de eerste plaats. Ik reed echt op alles of niks en Djamba gaf ook alles. Ze deed de oren erop, het gas ging open en ze ging. Ze voelde ook echt heel goed. Het was jammer dat we toch weer tweede werden. Het meisje dat twee dagen achter mij stond won het nu.”

Zware Tour

“We gaan nu lekker verder trainen richting de Zware Tour. Het is even afwachten hoe alles nu gaat met de Corona, maar thuis trainen we lekker door.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties