Jerry Ruttenberg: “Winsor is een schoolmaster voor ons beiden”

Jerry Ruttenberg: “Winsor is een schoolmaster voor ons beiden”

Jerry Ruttenberg & Winsor - foto: Erwin Ruttenberg

Jerry Ruttenberg heeft pas geleden zijn eerste paard aangeschaft samen met zijn broer Erwin. De ruin Winsor is een ervaren schoolmaster waar de broers veel van hopen te leren.

Kneepjes van het vak

Ruttenberg startte zes jaar geleden voor het eerst met paardrijden. Al gauw leerde hij Chris Epskamp en Henri Jacobsen van Trainingstal Chris Epskamp (TCE) kennen. “Ik kreeg van Chris de kans om zijn Lichte Tour merrie Van der Valk’s Lois Lane (v. Haarlem) te rijden. Met deze merrie is alles begonnen en ik ben met haar M2 dressuur geworden. Daar vanuit ben ik van de ene kans in de andere gegaan, dankzij Chris. Ik mocht op meer paarden van de mannen rijden en van andere mensen, ook in de sport. Van niets werd het ineens iets. Chris en Henri leerden me alle kneepjes van het vak en ik ben hun heel erg dankbaar voor de samenwerking. Chris is al die tijd al mijn instructeur en sinds kort ook die van mijn broer. Hij helpt mij op wedstrijden en ik hem, we vullen elkaar goed aan” steekt de ruiter van wal.

Chris Epskamp, Jerry Ruttenberg en Van der Valk’s Lois Lane

Schoolmaster

“Na Lois Lane heb ik meerdere paarden gereden en als laatste de merrie Chummy. Met haar ben ik één keer Z dressuur gestart maar we hadden net geen winstpunt. Kort daarna overleed de merrie en na een tijdje zonder paardloos te zijn geweest wist Chris een uniek paard voor ons. Dat is onze nieuwe aanwinst Winsor (v. Ronaldo) geworden. Hij heeft ZZ-Zwaar/ Junioren gelopen en internationale working equitation wedstrijden. Winsor heb ik in gezamenlijk eigendom met mijn broer. Erwin rijdt sinds een paar maanden en dit is een geweldig leerpaard voor ons allebei. Een goede schoolmaster en voor ons een unieke kans om zo’n paard te kunnen rijden” vertelt Ruttenberg.

Jerry Ruttenberg & Winsor

Kosten delen

Winsor is het eerste eigen paard van de broers. “Het is super leuk om dat samen te kunnen doen. Het klikt enorm goed tussen ons drieeën. We kunnen de kosten delen en daardoor ook goed de bijbehorende risico’s ondervangen. Ik wil graag fanatiek lessen en wedstrijden kunnen rijden en op deze manier is dat mogelijk. We zorgen er samen voor dat Winsor niets te kort komt en hij staat op stal bij onze trainer Chris.”

Wedstrijden

“Winsor is ontzettend nuchter maar hij wilt heel graag voor je werken. Het is een echte aanpakker. Hij kan wel fris zijn maar blijft eerlijk en is super aanhankelijk. Ik hoop met hem weer wedstrijden te kunnen rijden en Z te starten. We zullen in het M2 beginnen en dan hoop ik de overstap te kunnen maken. Onder begeleiding van Chris is het de bedoeling dat Erwin ook de kneepjes van het rijden onder de knie krijgt. Misschien gaat hij later ook wel wedstrijden rijden. We vinden het beide enorm leuk om samen een eigen paard te hebben en verheugen ons op de toekomst.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Erwin Ruttenberg

Reacties