Jeroen Dubbeldam met Zenith naar Jumping Amsterdam

Jeroen Dubbeldam met Zenith naar Jumping Amsterdam

0 644
jeroen Dubbeldam -SFN Zenith

Van 25 tot en met 28 januari verschijnt de wereldtop van de paardensport aan de start van Jumping Amsterdam in de Amsterdamse RAI. Voor de springruiters is de Grote Prijs van Amsterdam de belangrijkste rubriek. De Nederlandse ruiters nemen uiteraard hun toppaarden mee; Jeroen Dubbeldam komt met zijn gouden WK paard Zenith SFN naar de hoofdstad.

Naast Dubbeldam staan ook Willem Greve, Marc Houtzager, Aniek Poels, Gerco Schröder en Maikel van der Vleuten op de deelnemerslijst.

Zenith blijft bij Dubbeldam

Het is de eerste ‘grote’ wedstrijd voor Dubbeldam en Zenith nadat eind 2017 bekend werd dat de 14-jarige ruin niet verkocht wordt en dat Dubbeldam de beschikking blijft houden over zijn kampioenspaard. ‘Zenith is aangekocht door het Springpaarden Fonds Nederland II wat mij de mogelijkheid geeft Zenith tot in de lengte van dagen te blijven rijden!’ reageerde de ruiter toen.

De combinatie zat vorig jaar even in een dip, onder meer vanwege de dreigende verkoop. Ze moesten onder meer de internationale wedstrijd in Aken aan zich voorbij laten gaan. ‘Misschien is Zenith de afgelopen periode teveel op wedstrijd geweest, is de ongedwongenheid verdwenen. De druk om te presteren hing nu eenmaal in de lucht. Ook al ben ik het wel gewend dat paarden verkocht worden, het was in het geval van Zenith niet bevorderlijk voor de prestaties. Het feit dat hij bij ons blijft, geeft mij de rust om hem op de rit te krijgen.’

Parcoursbouwer Louis Konickx

De ontwerpen van de internationale springrubrieken tijdens Jumping Amsterdam zijn van de hand van de Nederlandse top parcoursbouwer Louis Konickx. Tijdens het vorig jaar gehouden Europees kampioenschap in het Zweedse Gotenburg werd hij ook alom geprezen voor zijn geweldige ontwerpen.

KNHS Talententeamleden Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben de U25-startplaatsen toegewezen gekregen. Buitenlandse grote namen die in de springpiste in actie komen zijn onder andere Roger Yves Bost, John Whitaker, Daniel Deusser, Pieter Devos en Edwina Tops-Alexander. De complete deelnemerslijst wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Volgend jaar zal Jumping Amsterdam naast een wereldbekerkwalificatie voor de dressuur ook weer een Longines FEI-wereldbekerkwalificatie voor het springen op het programma hebben.

KNHS Talent van het Jaar

Op zaterdagmiddag wordt tijdens Jumping Amsterdam bekend gemaakt wie zich KNHS Talent van het Jaar 2017 mag noemen. Het KNHS Talententeam bestaat uit 12 door de bondscoaches geselecteerde talenten uit de olympische en paralympische disciplines. Het KNHS Talent van het Jaar wordt gekozen door een verkiezing waarbij publiekstemmen, stemmen van de hippische pers en de stemmen van de Nederlandse toptrainers verenigd in het KNHS Trainersplatform een evenredige stem hebben.

Vorig jaar werd Sanne Thijssen verkozen tot Talent van het Jaar.

Para-dressuur

Op de vrijdagochtend van Jumping Amsterdam wordt de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy verreden. In deze competitie gaan Nederlands beste para-dressuurruiters de strijd met elkaar aan. Onder andere paralympische toppers Frank Hosmar, Rixt van der Horst, Demi Vermeulen en Sanne Voets verschijnen aan de start.

Alle wedstrijden van de Jumping Amsterdam zijn voor Nederlandse kijkers te volgen via de livestream van www.clipmyhorse.tv.

De FEI Wereldbeker dressuur, waar Hans Peter Minderhoud zijn wereldbekerdebuut maakt met de schimmelhengst Zanardi, is ook te zien op de kanalen van FEI.TV.

Bron: KNHS

Website Jumping Amsterdam.

Foto: DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
 

Reacties