Jeroen Dubbeldam: “Winnen geeft altijd een goed gevoel”

Jeroen Dubbeldam: “Winnen geeft altijd een goed gevoel”

Forever SFN
Jeroen Dubbeldam - Forever SFN Jumping Amsterdam 2020 © DigiShots

Sinds een lange tijd wordt er dit weekend weer een SCI georganiseerd in de omgeving van de Tops International Arena in Valkenswaard. Veel ruiters hebben al maanden niet meer op dit niveau kunnen presteren, zij zijn blij dat de paarden op deze manier weer in vorm komen. Zo ook Jeroen Dubbeldam, die vrijdag de 1.45M-klasse op zijn naam wist te schrijven.

De eerste dag werd afgesloten met de 4*-wedstrijd 1.50M/ 1.55M, het spannende hoogtepunt van de dag. Het was een wedstrijd tegen de klok, dus de deelnemers moesten hun plan klaar hebben en de snelste route rijden. Het was de Braziliaan Eduardo Menezes die met de 12-jarige KWPN-hengst H5 Elvaro de snelste tijd neer wist te zetten. “Een geweldige start van het evenement voor ons, geweldig! Mijn paard voelde goed aan en de grond is hier uitstekend. Het is geweldig om weer op gras te rijden. Toen ik opgroeide was deze arena als een mythe voor mij. Ik wilde hier rijden. De ruiter was erg tevreden over zijn proef. “Als je wint, hou je altijd van de gereden proef, maar mijn paard deed het geweldig. De Egyptenaar Abdel Saïd werd tweede met Arpege du Ru en de Britse ster Ben Maher werd derde met Ginger-Blue.

Foutloze ronde

De eerste 4 * wedstrijd, een twee fase met hindernissen tot 1.45m, werd gewonnen door de Nederlander Jeroen Dubbeldam. De voormalig Olympisch kampioen was blij met zijn prestatie. “Ja natuurlijk ben ik blij met de overwinning. Het is niet de belangrijkste klasse van dit evenement, maar winnen geeft altijd een goed gevoel, vooral als je echt wilt winnen. Ik ben niet alleen blij met de overwinning maar ook erg blij met hoe mijn paard heeft gesprongen. Dat is ook heel belangrijk”. Net als alle andere ruiters is Jeroen blij om weer op de prachtige grasmat van Tops International Arena te rijden.” De stand voelt geweldig aan, is van topkwaliteit. De paarden springen makkelijk en licht en veel grip hebben”. Dubbeldam reed een foutloze ronde in 28,09 seconden met de 11-jarige KWPN-ruin Forever SFN. De Luxemburgse Charlotte Bettendorf werd tweede met Raia d’Helby en Ibrahim Hani Bisharat werd derde met Astuce du Cellier La.

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots

Reacties