Jeroen Dubbeldam is Duitse concurrentie de baas in Münster

Jeroen Dubbeldam is Duitse concurrentie de baas in Münster

0 290
Jeroen Dubbeldam - Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch CHIO Rotterdam 2018 © DigiShots

Op het Turnier der Sieger in Münster wist Jeroen Dubbeldam de Duitse concurrentie achter zich te laten. Met Roelofsen Horse Trucks Gioia (v. Nagano) won hij een CSI4* rubriek over 1.50 m. ‘Mijn paard is super snel en past perfect bij zulke wedstrijden.’

Succes voor Michael Jung

Tweede achter Dubbeldam werd de Duitser Felix Haßmann met Balzaci (v. Balou du Rouet), hij was bijna een seconde langzamer dan zijn Nederlandse concurrent. Derde werd Lucas Porter met C Hunter (v. Cassini II) voor de Verenigde Staten. Eventingkampioen Michael Jung eindigde met de pas negenjarige merrie fischerSolution (v. Carthino Z) als vierde, voor hem is het weekend succesvol begonnen. Hij werd met fischerDaily Impressed (v. Cartini) al tweede in een 1.40-rubriek, en schreef met fischerChelsea (v. Check In) het 1.45 op zijn naam.

Wereldtop dressuur en springen

Het Turnier der Sieger is een veelzijdige wedstrijd, waar naast internationale ruiters ook nationale dressuur- en springcombinaties en jonge paarden van start komen. De donderdagochtend stond met een nationale Grand Prix rubriek in het teken van top dressuurpaarden. De overwinning ging naar Helen Langehanenberg met Damsey FRH (v. Dressage Royal) met een topscore van 77,100%. Dorothee Schneider en Faustus 94 (v. Falsterbo) eindigden op plek twee, gevolgd door de Zweedse topcombinatie Therese Nilshagen en Dante Weltino OLD (v. Danone I).

Klik hier voor tussenstanden en uitslagen van CSI Münster

Bron: St. Georg/Hoefslag

Reacties