Jens van Grunsven zesde in 1.50m proef Peelbergen

Jens van Grunsven zesde in 1.50m proef Peelbergen

Jens van Grunsven & Heathrow CSIO3* Peelbergen

De Grote Prijs van het CSIO3* bij Peelbergen Equestrian Centre kreeg afgelopen zondag een relatief onbekende winnaar, maar het optreden zal veel mensen nog lang heugen. De Portugees Duarte Romao en Cayman Jolly Jumper eisten de zege op, waarmee ze Koen Vereecke naar plaats twee verwezen. Eoin Gallagher werd derde en Jens van Grunsven was de enige Nederlander die foutloos bleef in de basisomloop.

Hoewel de balken in het begin van de driesterren proef overal vielen, bleek het venijn hem na de pauze vooral in de staart te zitten. Een tijdfout Lisa Nooren en Michael Greeve van het rijden van de barrage, die uiteindelijk slechts zes combinaties bevatte.

Jens van Grunsven

Van Grunsvens’ gretig springende Heathrow (v. Der Senaat) werd spijtig genoeg iets te enthousiast en Jens kon de rust er niet meer inkrijgen. Het Brabantse duo finishte met acht strafpunten op plaats zes. “Niet goed genoeg helaas”, vat Van Grunsven zijn rit samen.

“Ik ben nog niet zo lang een combinatie met dit paard en soms moet ik nog even zoeken naar de beste manier om zijn kwaliteit in de juiste banen te leiden. Dit is misschien wel de meest uitdagende proef die we tot nu toe gesprongen hebben. Dus dat we in de barrage zaten is een prestatie op zich.”

Duarte Romao

Na de eerste barragerit van Koen Vereecke met Lector vd Bisschop (v. Bamako de Muze) leek de strijd eigenlijk al gestreden. De altijd competitieve Belg won zaterdag al het 1.50m in de Peelbergen en leek in deze rubriek ook nergens meters de laten liggen met een finishtijd van 36.90 seconden. Die aanname bleek fout. Want Duarte Romao was de absolute lest best.

Met Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) trok de Portugees van leer. In de basisomloop was het kijken naar de combinatie al spannend, maar in de barrage was het de dood of de gladiolen. De negenjarige ruin is bijzonder compact, loei scherp en soms lastig te beteugelen. Maar Romao maakt er onderweg een kunst van om het speed paardje in zijn waarde te laten en dat leverde het duo de winnende tijd op. Met bijna een seconde minder op de teller (35,77) dan Vereecke.

Cayman Jolly Jumper

“Wat dit paard mist qua formaat maakt hij goed met zijn levensgrote instelling en inzet”, vertelt de winnaar. “Ik rijd hem sinds zijn zevende. Hij is tussendoor even onder het zadel geweest van Steve Guerdat. Sinds hij terug is, hebben we slechts twee internationale concoursen gesprongen voor dit CSIO3*. In Royan werden we vierde in de tweesterren GP en daarna maakte Jolly Jumper zijn viersterren debuut. Dat was niet foutloos, maar wel een mooie aanloop naar dit concours.” 

Bron: Persbericht

Foto: Eva van den Adel


Reacties