Jenny Broft-Schreven bevallen van eerste kindje

Jenny Broft-Schreven bevallen van eerste kindje

Jenny Schreven, hier met Fürst Friedrich. Foto: Nimue van Kalker

Grand Prix-amazone en jurylid Jenny Broft-Schreven laat via Facebook weten dat zij en haar partner Alain Broft de trotse ouders zijn van Elise Alina Broft.

Eerste week

In september 2020 stapte het paar al in het huwelijkbootje. Nu zijn de kerverse ouders in de wolken van hun nieuwe gezinslid. “We hebben genoten van onze eerste week als familie. Ze laat ons miljoenen keren per dag lachen”, schrijft ze op Facebook.

Succesvolle carrière

Broft-Schreven was zeer succesvol bij de jeug. Ze maakte meerdere keren een Europees kampioenschap mee. Zo maakte ze deel uit van het gouden EK-team bij de Junioren. Ook bij de Young Riders wist ze twee keer naar het teamzilver te rijden op het EK. Toen haar senioren-tijd aanbrak was de amazone het meest succesvol met Krawall (v. Focus), met als hoogtepunt de Wereldbekerfinale van 2012 in Den Bosch.

Nog altijd actief

De amazone traint op dit moment meerdere paarden. In november 2019 vertelde ze aan Hoefslag dat ze graag weer terug wil komen op het hoogste niveau. De amazone is sindsdien ook jurylid tot en met de Grand Prix. “Ik ben er ooit mee begonnen omdat ik heel graag iets terug wilde doen voor de sport”, vertelde ze toen.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Nimue van Kalker

Reacties