Jennifer Sekreve: “Zware Tour-debuut met Hitmaker”

Jennifer Sekreve: “Zware Tour-debuut met Hitmaker”

Jennifer Sekreve - Hitmaker KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

Jennifer Sekreve debuteerde gisteren met de KWPN-hengst Hitmaker (v.Wynton) in de Intermediare II. De proef van de combinatie werd beloond met 70,515%.

Debuut

Sekreve vertelt “Ik vond het super leuk om mijn Zware Tour-debuut te maken met Hitmaker. Het was een beetje gek om weer op concours te gaan maar ik had er super veel zin in. Niet alleen ik, Hitmaker was ook heel enthousiast en hij liep een hele fijne proef. Ik ben heel erg blij met hem.”

Ervaring

“Hij laat hele goede dingen zien maar ik merk wel dat we in de proef nog echt ervaring op moeten doen. Sommige lijnen moeten nog wat meer gladgestreken worden, iets meer voorbereid en afgewerkt. We hadden een rommeltje in de serie om de twee en nog wat afwerkingsdingetjes. Voor nu ben ik heel erg tevreden,” vertelt de amazone.

10 voor pirouette

Ook de jury was gecharmeerd van de proef. Op het protocol stond ‘goed gereden en fijn paard’. De combinatie ontving meerdere achten voor de passage, piaffe, uitgestrekte gangen en zijgangen. Voor een pirouette ontvingen ze zelfs een 10! “Ik denk dat Hitmaker meer een Grand Prix-paard is dan een Lichte Tour-paard. Juist voor de zwaardere oefeningen zoals de pirouettes, piaffe en passage heeft hij heel veel techniek. Hij is heel gretig en wilt altijd voor je werken. Zijn wissels zijn heel ruig en de onderdelen liggen hem goed. Hij heeft veel aanleg voor de Zware Tour,” vertelt Sekreve.

Concours

“Ik sta te popelen om weer op concours te gaan. Het hangt er beetje vanaf wat kan qua wedstrijden. Ik weet nog niet of ik nog een keer Inter II start of direct Grand Prix, daar gaan we nog even over overleggen. In de piaffe kan ik zelf nog iets gedurfder rijden, de overgang van de passage naar de piaffe was nog wat voorzichtig vond ik zelf. Ik denk dat Hitmaker er klaar voor is en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd,” vertelt ze enthousiast.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan).

Foto: Digishots

Reacties