Jennifer Sekreve: “Jackpot heeft heel veel talent”

Jennifer Sekreve: “Jackpot heeft heel veel talent”

0 1055
Jennifer Sekreve & Jackpot - Foto: Esmee van Gijtenbeek

Jennifer Sekreve zit sinds twee jaar in het zadel van de ruin Jackpot (v. El Capone). De amazone is hem aan het voorbereiden op zijn wedstrijddebuut. “Helaas is het door de Covid-19 pandemie nog niet mogelijk. Ik zou hem graag willen uitbrengen want ik heb veel verwachtingen van hem” vertelt ze.

Derde bezichtigingshengst

Sekreve vertelt “Jackpot is inmiddels zes jaar en komt uit een Revenge merrie. Hij was in eigendom van de Dalhoeve en zij brachten hem voor op de hengstenkeuring. In de derde bezichtiging is hij eruit gegaan door zijn de springafstamming van zijn moeder. De stalamazone van de Dalhoeve, Marlou de Ruyter heeft hem daarna gereden. In die tijd hebben wij hem voor de helft gekocht. Marlou bracht hem uit op enkele jonge paarden competities bij de driejarigen en met succes!”

Veel talent

Toen het paard vier jaar oud was kwam hij op stal bij Sekreve. Inmiddels is hij verkocht aan Mariska van Putten. “Jackpot blijft hier in principe wel op stal en ik blijf hem rijden” vertelt Sekreve. “Hij heeft echt mega veel talent. Zijn stap is goed, hij draaft heel goed van de grond af en zijn galop is fantastisch. Dit paard gaat echt hele goede dingen doen” vertelt de amazone lachend.

Jennifer Sekreve & Jackpot – Foto: Esmee van Gijtenbeek

Ervaring

“Hij is er inmiddels wel aan toe om een keer mee te gaan op concours. Helaas is dat door de Covid-19 pandemie nog niet mogelijk. Hij heeft weinig ervaring in de ring en is ontzettend scherp. Ik wil graag kijken hoe hij op wedstrijd is en op ander terrein. hij moet nog wat ervaring op doen en we moeten in de ring nog meer op elkaar af kunnen stemmen. Het zou leuk zijn als er kampioenschappen zijn en anders train ik hem thuis rustig door naar de Subtop” vertelt ze gedreven.

Ruige wissels

Sekreve heeft veel verwachtingen van de El Capone nakomeling. Ze vertelt “Hij pakt het werk zo makkelijk op. Jackpot heeft veel aanleg voor het hoogste niveau en extreem veel go. In het begin had ik een beetje tijd nodig om het in goede banen te lijden en hem te leren kennen. Hij is super fijn te rijden en springt hele ruige wissels. De pirouettes en de zijgangen loopt hij ook heel makkelijk door. Er is niets wat hij niet kan. Ik ben super blij dat hij bij mij op stal blijft en ik met hem op concours kan. Ik geniet iedere dag van hem als ik erop zit.”

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto’s: Esmee van Gijtenbeek

Vergelijkbare artikelen

Reacties