Jenneke Overduin: “Norton Sollenburg is een geweldige hengst”

Jenneke Overduin: “Norton Sollenburg is een geweldige hengst”

Norton Sollenburg KWPN Hengstenkeuring 2021 © DigiShots

De aangewezen hengst Norton Sollenburg (v. Electron) staat sinds kort op stal bij Jenneke Overduin.

Electron

De hengst is in eigendom van de fokker Adri Zekveld. Overduin vertelt “Norton is een vervolg op Charmingmood in samenwerking met Adri. Ik kreeg Charmingmood op stal met het oog op de verkoop. Intussen staat ook de KWPN hengst Electron op stal met enkele nakomelingen van hem. Electron en zijn nakomelingen zijn hele prettige paarden in de omgang en hebben veel uitstraling en beweging. ”

Najaarsonderzoek

“Ik vind Norton een geweldige hengst en Adri en ik hadden het er eens over. Hij kwam in de veiling en we vonden het allebei wel zonde als zo’n paard naar het buitenland zou gaan. We besloten om samen het avontuur aan te gaan. Ik ga hem zadelmak maken en trainen richting het najaarsonderzoek. Dat is voor nu het doel” vertelt de amazone.

Africhten

“We gaan hem rustig voorbereiden op het onderzoek en kijken hoe dat gaat lopen. Daarna zien we hoe hij zich verder gaat ontwikkelen en ga ik hem verder africhten waarna we nieuwe plannen gaan maken. De verkoop is nu even het hoofddoel niet meer” aldus Overduin.

Karakter

Ze vervolgt “Ik ben heel erg blij met hem, Norton is een super fijn paard. Hij kan fantastisch goed lopen en is heel fijn om de omgang. Dat vind ik een opvallend pluspunt aan de Electron nakomelingen. Ze hebben een heel erg meewerkend karakter, daar ben ik heel enthousiast over.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Digishots

Reacties