KNHS Indoorkampioenschap I Jeanine Nekeman: “Ik was blij dat we alweer mee...

KNHS Indoorkampioenschap I Jeanine Nekeman: “Ik was blij dat we alweer mee mochten doen”

Jeanine Nekeman - Ferrari
Jeanine Nekeman - Ferrari CDI Exloo 2018 © DigiShots

Ondanks dat ze na haar proef in de Lichte Tour werd uitgesloten, is Jeanine Nekeman blij dat ze met haar Ferrari alweer mee mocht doen aan het KNHS Indoorkampioenschap.

“Dat we tijdens de selectiewedstrijden zo snel na zijn oogoperatie alweer zo hoog eindigden, is natuurlijk heel erg fijn.”

De amazone kon na haar proef het paspoort van de vosruin niet direct overhandigen en wist niet dat dat alsnog binnen een half uur moest gebeuren. “Als ik dat wist, dan had ik het natuurlijk gelijk gehaald,” reageert de amazone.

Dertig minuten

Omdat haar zus Denise en haar ouders op de internationale wedstrijd in Lier zijn, had de amazone in Ermelo wat minder hulp dan normaal. “De official gaf bij het verlaten van de ring wel aan dat ik het paspoort moest gaan halen, maar zei er niet bij dat het binnen dertig minuten moest. Toen ik het kwam laten zien, was het dus al te laat. Jammer, maar ik heb er wel weer wat van geleerd.”

De teleurstelling over de uitsluiting was te overzien, want de score van Nekeman en Ferrari was niet goed genoeg om later op de dag de kür te mogen rijden. “We hadden een gemiddelde van rond de 63 procent, met een flink juryverschil tussen de 59 en bijna 68 procent.”

Ondanks dat de score dus wat tegenviel, was de amazone tevreden. “Zoals altijd was het uitstrekken mooi en bij het binnenkomen stond Ferrari mooi vierkant. Het is toch wel fijn als je daar ook punten op pakt. Ik hoop gewoon dat ik tijdens de volgende wedstrijd wat meer geluk heb.”

Oogoperatie

De zoon van Apache moet het sinds eind vorig jaar doen zonder zijn rechteroog. Ferrari liep een schimmel op die op de kliniek in Utrecht niet te verhelpen was. Hij werd geopereerd en mocht na een week alweer naar huis.

Nekeman, die traint bij Nicole Werner en Yessin Rahmouni, hoopt dit jaar weer een aantal internationale wedstrijden met hem te rijden in de Lichte Tour en op termijn de overstap te maken naar de U25. “Ik ben nu een beetje bezig met de piaffe en de passage. De wissels gaan al heel makkelijk. Het is nog even afwachten hoe snel alles wat meer bevestigd is.”

Zie ook: Jeanine Nekeman: ‘Na de operatie was Ferrari meteen blijer’

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: Digishots

Reacties