Jos Houwen’s Jazzy des Dames ontvangt Zangersheide-dekbrevet

Jos Houwen’s Jazzy des Dames ontvangt Zangersheide-dekbrevet

Jazzy des Dames.

De opvallende jonge hengst Jazzy des Dames van Jos Houwen (v. Emerald van ’t Ruytershof) heeft het Zangersheide-dekbrevet ontvangen. In de afgelopen Pavo Hengstencompetitie sprong de 6-jarige hengst zich onder Thiago Ribas da Costa flink in de kijker. Momenteel staat hij ter dekking bij Jos Houwen zelf.

Prestatiefamilie

De grootramige Jazzy des Dames (Emerald van ’t Ruytershof x Calvaro Z x Kannan) combineert drie uitstekend verervende Grand Prix-hengsten in zijn pedigree. Hij komt uit een sterke Franse prestatiefamilie. Zijn moeder sprong zelf internationaal bij de jonge paarden en leverde al meerdere internationaal presterende nakomelingen. Hieronder zijn de zevenjarige Izara des Dames (v .Emerald van ’t Ruytershof) en Itchcock des Dames (v. Marius Claudius). Beide paarden worden net als Jazzy des Dames uitgebracht door Thiago Ribas da Costa.

Macht, maat en formaat

Volgens zijn eigenaar Jos Houwen heeft de hengst een goede achterhandtechniek, een krachtige galop, onbegrensd vermogen en een royaal model. Vandaar dat ze hem zien als aanwinst voor de fokkerij. Hengstenhouder Houwen vertelt: “We verwachten dat hij uitstekend past bij de Nederlandse bloedmerries, waar hij echt zijn macht, maat, formaat en vermogen aan kan toevoegen.” Houwen volgt de ontwikkeling van Jazzy des Dames op de voet nu Ribas da Costa op steenworp afstand woont.

Hij vervolgt: “Het is een extreem goed springpaard en Thiago is ook echt lyrisch enthousiast. Hij heeft zelden zo’n goed paard gehad zei hij me. Het mooie is dat Jazzy des Dames precies laat zien wat je van hem op basis van zijn fantastische afstamming mag verwachten, en dat biedt goede hoop voor zowel sport als fokkerij.”

Enorm verheugd

“Jazzy des Dames liet in de Belgische Pavo hengstencompetitie in Opglabbeek vorige maand weer zien wat hem zo bijzonder maakt, en dat terwijl hij de twee weekenden daarvoor ook al internationaal concours had gehad. Als je dan op dinsdag nog zó een ronde springt, dan ben je voor mij een echte! We zijn dan ook enorm verheugd hem te kunnen aanbieden aan onze fokkers, en het is heel mooi dat Zangersheide ook haar vertrouwen in hem heeft uitgesproken middels deze goedkeuring”, sluit de hengstenhouder af.

Bron: Persbericht Jos Houwen

Foto: Persbericht Jos Houwen

Reacties