Jarno van Erp: “Mindset ES is voorzichtig, maar knalt wel van de...

Jarno van Erp: “Mindset ES is voorzichtig, maar knalt wel van de grond af”

Mindset ES KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Sinds twee weken heeft springruiter Jarno van Erp de 3-jarige Mindset ES (v. Aganix du Seigneur) op stal. Aan hem hoopt Van Erp een nieuwe topper te hebben.

Heel erg jong

“Egbert Schep was op zoek naar een ruiter voor hem”, begint Van Erp te vertellen. “Wij hadden interesse in hem voor zowel de sport als voor ons dekstation. Zo zijn we met elkaar in gesprek gegaan en vanaf daar is het vrij snel gegaan. Mindset staat nu ongeveer twee weken bij mij op stal en daarvoor heeft hij een tijdje weinig gedaan. Hij is nog heel erg jong, maar het lijkt een heel goed paard. Hij is erg fijn dressuurmatig te rijden en de eerste paar sprongetjes hebben we ook al gemaakt.”

Knalt van de grond

“Ook als sportpaard is hij voor ons hartstikke interessant, omdat hij op de hengstenkeuring al heeft laten zien dat hij een goed paard is. Daarnaast lijkt hij veel vermogen te hebben. Hij is voorzichtig, maar knalt wel van de grond af. Ook heeft hij gewoon een goed karakter. Je merkt bijna niet dat hij hengst is, het is echt een super lief paard. Ik ben er blij mee om zo’n paard op stal te hebben”, klinkt hij enthousiast.

Veel internationaal

De laatste jaren was de ruiter vooral actief op internationale wedstrijden. “Eigenlijk startte ik twee keer per maand internationaal. Daar heb ik een paar fijne paarden voor gehad. Mijn toppaard Al Capone heb ik nog steeds. Met de Young Riders ben ik naar het EK geweest, waarna ik de overstap maakte naar de Senioren. Ik heb inmiddels twee keer een NK gereden en ook mijn eerste vijfsterren Grand Prix zit erop. Het was mooi om in Geesteren die kans te krijgen, het valt niet mee om daar binnen te komen”, stelt hij.

Door en door kennen

Momenteel is de ruiter vooral bezig met de jonge paarden op zijn stal. “Het is wel mooi dat Mindset daar nu bij is, want dat past goed bij de training van de andere paarden. Ik heb het trainen van jonge paarden altijd wel leuk gevonden, maar omdat ik veel weg was voor de internationale wedstrijden had ik er weinig tijd voor. Internationaal rijden is super mooi, maar goede jonge paarden opleiden heeft ook wel iets. De meesten zijn hier geboren of hebben we gekocht als veulen. Je kent ze door en door.”

Van Erp heeft voorlopig zijn handen dus nog vol aan alle jonge paarden. “Mindset is daarbij een gave toevoeging. We zijn er heel erg blij mee. Het is nog een lange weg te gaan, maar hopelijk gaat het de goede kant op en ontwikkelt hij zich goed”, sluit hij af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: © DigiShots

Reacties