Japan grote winnaar op Asian Games

Japan grote winnaar op Asian Games

Akane Kuroki, Toots
Akane Kuroki en Toots tijdens het CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

Beide gouden medailles in de eventing, goud in de landenwedstrijd dressuur en een zilveren teammedaille bij het springen; Japan staat bovenaan de medaillespiegel in de 18e Asian Games 2018 in Jakarta. Ook Hong Kong, Koeweit en Saoedi-Arabië deden goede zaken.

Goud voor Siu

Jacqueline Siu won de eerste medaille in de paardensport voor Hong Kong, en maakte haar eigen droom waar. De amazone, woonachtig in Engeland, miste het individuele podium eerder twee keer, door vierde te worden. Dit jaar kon ze de overwinning op haar naam schrijven, boven Mohd Qabil Ambak Dato Mohamad Fathil uit Maleisië en Hyeok Kim, die voor Korea het brons binnenhaalde. Qabil Ambak stond bovenaan het scorebord in de landenwedstrijd, maar de constante prestaties van Japan leverden hen het goud op. Zilver naar Korea en Thailand won brons.

Oiwa onverslaanbaar

In de eventing was Japan in absolute topvorm met zowel het individuele als het teamgoud. Ze gingen ruim aan de leiding in de landenwedstrijd, boven India en Thailand. Yoshiaki Oiwa won ook de individuele gouden medaille. Oiwa reed eerder drie Olympische Spelen en schreef al vele successen op zijn naam, in het individuele klassement bleef hij Fouaad Mirza en Alex Hua Tian voor. Hua Tian gaf aan dat de Asian Games zijn eerste stappen waren op de weg naar Tokyo, een weg die vele deelnemers in Jakarta hopen te bewandelen.

Saoedi-Arabië

Bij het springen moest Japan genoegen nemen met zilver; een team van topruiters uit Saoedi-Arabië pakte het goud. Het verschil tussen zilver en goud was slechts twee strafpunten, Qatar eindigde met bijna 8 strafpunten meer op de bronzen positie. Saoedi-Arabië kwam met een sterk team, met veel ruiters die eerder al op de Olympische Spelen uitkwamen; Ramzy Hamad Alduhami nam ook nog een individuele medaille mee naar huis, hij won brons. Goud ging naar Ali Alkhorafi voor Koeweit en Qatar’s Sheikh Ali Al Thani won zilver.

Klik hier voor de volledige uitslagen

Bron: Persbericht FEI

Foto: Digishots

Reacties