Jantine Slingerland: “Wow, dit is wel heel speciaal”

Jantine Slingerland: “Wow, dit is wel heel speciaal”

Jantine Slingerland hier met Kasjmir- Foto: Le-Fotografie

Jantine Slingerland stelde de vijfjarige Ebony-dochter Kasjmir voor op de voorselectie van de Pavo Cup in Exloo. De merrie verdiende 81 punten van de jury en won daarmee bij de vijfjarigen.

Geroutineerd

De jury was onder de indruk van het sympathieke beeld. De amazone vertelt “Het ging echt heel goed in Exloo. Ze was goed in vorm en ze liep de baan heel goed door. Het was een hele leuke dag. Het was best een kijkerige baan maar we kregen ruim de tijd om even door de baan te rijden. Kasjmir is niet zo kijkerig en het tweede rondje liep ze er zo langs. Ze kreeg niet zo veel spanning en liep heel geroutineerd de baan door.”

Vermogen

Vorig jaar heeft de combinatie de finale gereden bij de vierjarigen. “Dat we vorig jaar zo ver kwamen is geen garantie dat het nu weer zo goed gaat. Ik weet wel dat ze een goed paard is maar dat ligt ook aan de vorm van de dag, dat kan invloed hebben op de uiteindelijke prestatie. Ik was blij dat de jury zag wat ik voelde. Vanaf de eerste pas dat je gaat draven denk je ‘Wauw’. Toen ik er voor het eerst op zat dacht ik ‘Wow dit is wel heel speciaal’. Ik rij haar vanaf haar derde en ze heeft zoveel vermogen. Ze is loepzuiver en altijd goed in de takt.”

Halve finale

Kasjmir is in eigendom van de werkgever van Slingerland, Stoeterij Sprengendal uit Haarle. Slingerland vervolgt “Deze week doen we het een beetje rustig aan. Volgende week gaan we nog een keer trainen bij Sjak Laarakkers en de puntjes op de i zetten. De week erna start ik haar op een gewone wedstrijd in het M1. Zaterdag 17 oktober is de halve finale van de Pavo Cup.”

Zuinig

“Ik heb haar twee keer M1 gestart en doe het rustig aan. Het is niet nodig om iedere week op concours te gaan en we zijn erg zuinig op haar. Ze moet heel blijven en blij zijn, dat is het allerbelangrijkste. Ik ga haar rustig verder opleiden en vooral van haar genieten” vertelt ze enthousiast.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Le-Fotografie

Reacties