Janneke Boonzaaijer: “ACSI Champ de Tailleur is echt een blij ei”

Janneke Boonzaaijer: “ACSI Champ de Tailleur is echt een blij ei”

Thibault Fournier coma

Vandaag werd het laatste onderdeel van de CCI3* van de Dutch Open Eventing Masters verreden. Na een foutloze springronde met zowel ACSI Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) en ACSI Campbelle WS (v. Van Gogh) belandde Janneke Boonzaaijer op de 3e en 10e plaats.

Uitdaging van de sport

Op de vraag of het KNHS Talententeamlid blij was met deze resultaten, antwoordde ze: “Ik ben er zeker weten heel blij mee. Ik was heel tevreden over mijn dressuurproef en begon daardoor al goed. Het hele weekend ben ik daar blijven staan, dat is natuurlijk de grootste uitdaging in onze sport.” De amazone was erg blij met hoe haar paard zich inzette. “Champ voelde heel goed aan, hij was heel fijn. Er waren een paar kleine dingen in de dressuur maar ik was over het algemeen heel tevreden. De cross ging goed, dat was heel simpel. Vandaag hebben we afgesloten met een foutloze ronde dus daar ben ik heel blij mee.”

Van een vriendin

De amazone rijdt sinds twee jaar het paard van vriendin Lieke van der Werf. “Zij ging studeren. Omdat zij daardoor geen tijd meer heeft mag ik hem rijden,” licht ze toe. “Het gaat heel goed samen, dus ik ben heel blij met deze kans. Het is voor mij mooi een extra paard er bij waarmee ik ervaring kan opdoen. Champ is altijd vrolijk, echt een blij ei. Dat is heel leuk. In het begin hadden we hier en daar wel wat dingetjes. Nu we wennen aan elkaar zie je dat we een hele goede combinatie worden.”

Sneaky

“Hij vindt cross geweldig, echt heel leuk,” gaat Boonzaaijer verder. “Soms was hij nog wel een beetje ‘sneaky’. Hij rende bijvoorbeeld heel hard naar de hindernis, en stopte op het laatste moment. Nu weet ik dat en ben ik hem voor, dus gaat het goed. In de dressuur is hij heel steady, niet mega goed maar netjes, perfect op de letter en heel braaf. Daar scoor je punten mee. In het springen kan je met hem heel netjes afsluiten, in dat opzicht is hij wel een echte eventer. In principe hebben we nu tot volgend jaar, en dan is het kijken of Lieke door gaat studeren of zelf weer gaat rijden.”

Vertrouwen

Met het paard van eigen stal, ACSI Campbelle WS, werd de amazone tiende. “Zij heeft net iets meer kwaliteit dan Champ maar laat soms net steekjes vallen. Campbelle kan heel goed bewegen maar heeft hier en daar een ‘onregelmatigheidje’. Ik ben wel echt blij met haar verbetering, maar ze vonden haar nog te onrustig in haar mond waardoor ze werd afgestraft in de punten. Ze crosste heel fijn, dat was dan ook wel goed want de laatste keer ben ik gevallen. Zij hield er een kleine blessure aan over, deze was gelukkig vrij snel verholpen. Ik had er niets aan, maar het vertrouwen is dan onbewust toch een beetje weg.”

Als vanouds

De amazone besloot een stapje terug te doen voor deze cross. “Ik heb bewust een stapje terug gedaan van de viersterren naar de driesterren met Campbelle. We gaan eerst weer fijn een rondje rijden, en dan pas kunnen we weer een stapje omhoog.” Op de vraag of dat gelukt is, reageert Boonzaaijer: “Na dit zit het er zeker wel in! Ze voelde heel erg goed. In de cross merk ik dat ze ervaren is. Dat gevoel is echt ontzettend kicken, dat is heel erg leuk.” De amazone en haar paarden gaan huiswaarts. “Ik ga nu eerst kijken hoe beide paarden terugkomen, maar mijn doel is om verder te trainen en dan weer aan start te komen in Waregem, België.”

Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: Archieffoto

Reacties