Janne Hendricks: “Hij vindt het gewoon leuk om er te zijn”

Janne Hendricks: “Hij vindt het gewoon leuk om er te zijn”

Janne Hendricks en Zuccarelli ©Privébezit

Janne Hendricks deed samen met haar paard Zuccarelli (v. Scandic) mee in de klasse L van de Hoefslag@Home-competitie. Zuccarelli liep voorheen in de Prix St. Georges onder de moeder van Hendricks, maar sinds april heeft de 14-jarige amazone de teugels van de ruin overgenomen.

Fijn om te doen

Ze vertelt: “Ik vond het hartstikke leuk om mee te doen aan de Hoefslag@Home-competitie, want je kan lekker door oefenen, maar het is toch thuis. Het was gewoon fijn om te doen. Met dit paard heb ik nog geen officiële wedstrijd gereden, dus ik zou niet weten hoe dat zou zijn”, legt ze uit. Maar het is zeker anders! Je rijdt natuurlijk niet met andere paarden los, dus het is iets rustiger”

Afwisseling

“We hebben hem wel al heel lang, maar mijn moeder, Rolinke Amoureus, reed voorheen altijd op hem. Sinds april rijd ik hem ook, want toen is mijn pony verkocht. Samen met mijn moeder heeft hij in de Prix St. Georges gelopen, maar hij is super veelzijdig. Naast onze dressuurlessen spring ik ook wel eens met hem, ik maak buitenritjes, hij doet eigenlijk alles heel makkelijk en is heel lief.”

Hard brullen

Ze vervolgt: “Dressuurmatig blinkt hij echt uit in de wissels en de appuyementen. Maar hij kan ook wel een beetje ondeugend zijn, echt de baas van stal. Dan gaat hij een beetje protesteren of schrapen op de poetsplaats, maar als je dan een keer zijn naam roept of gewoon ‘hey’ zegt, stopt hij ook wel meteen. Hij laat graag zien dat hij er is en kan heel hard brullen, net als een hengst”, vertelt Hendricks lachend. 

Perfect paard

“Het is echt mijn droom om met hem ook in de subtop te starten. Hij is daar echt het juiste paard voor. Ik rijd eigenlijk al mijn hele leven op hem en het is echt het perfecte paard. Mede omdat hij het natuurlijk allemaal al een keer gezien heeft, hij kan het al, en ik kan daarom super veel van hem leren. Als ik zie hoeveel ik nu al in twee maanden tijd van hem heb geleerd, denk ik echt dat hij het perfecte paard is.” 

Karakter

Zuccarelli Is in eigendom van José Huberts. “Zij heeft hem ook zelf gefokt en hij staat al zijn hele leven bij ons op stal.  Alles wat ik tot nu toe met hem heb gedaan is super vet en leuk! De online-wedstrijden springen er wel uit, want dat vond ik ontzettend leuk om te doen met hem. Maar ook gewoon de buitenritten die ik met hem kan maken. Het maakt hem niet uit wat er om hem heen gebeurt, hij vindt het gewoon leuk om er te zijn. Hij doet alles voor je, het maakt niet uit wat het is.”

Tekst: Elaine Duurham

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Privébezit

Reacties