Jan Veenstra: ‘Ludieke actie tegen overlast paardenmest’

Jan Veenstra: ‘Ludieke actie tegen overlast paardenmest’

0 2530
Jan Veenstra & Fristi bij het zelf ontworpen bord

Al jaren is de overlast van paardenmest op de openbare weg in dorpen een bron van ergernis bij bewoners en toeristen. Jan Veenstra uit Wateren kwam met de oplossing; een bord waarop op een vriendelijke manier kenbaar wordt gemaakt dat het wenselijk is dat de paardenmest wordt opgeruimd.

Overlast

Veenstra schrijft “In september 2020 was ik aanwezig bij een door het Plaatselijk Belang georganiseerd buurtgesprek. Bewoners lieten merken dat ze veel overlast ervaren van paardenmest. Zij hadden het probleem veelvuldig kenbaar gemaakt bij de gemeente maar er veranderde helaas niets. Het probleem leek zelfs wel erger te worden.”

Oplossing

Het onderwerp maakte diepe indruk op Veenstra en hij heeft daarop actie ondernomen. Hij heeft het mest opruimen bij zijn klanten en mede-ondernemers onder de aandacht gebracht. Ook is in de plaatselijke dorpskrant een artikel geplaatst waarin werd opgeroepen om de mest op de openbare weg voortaan wel op te ruimen. “Helaas blijkt dat niet iedereen de overlast (h)erkent, want er ligt nog veelvuldig mest op de openbare weg. Ik ben op zoek gegaan naar een oplossing.”

Initiatief

De hippisch ondernemer heeft een bord ontworpen waarop op een vriendelijke manier kenbaar gemaakt wordt, dat het wenselijk is dat de paardenmest wordt opgeruimd. “De borden zijn geplaatst op particuliere grond in de buurt. Als de boodschap positief wordt opgepakt kom ik graag in contact met de gemeente. Ik hoop dat zij ook positief reageren op het initiatief en dat zij bereidt zijn om in de toekomst officieel borden te laten plaatsen. Daarnaast hoop ik dat er bij het volgende buurtgesprek complimenten zullen volgen over schone wegen en paden!”

Bron: De Hoefslag

Foto: Jan Veenstra

Reacties