Jan Tops: ‘Zonder opvolgers heeft de springsport geen toekomst’

Jan Tops: ‘Zonder opvolgers heeft de springsport geen toekomst’

0 2609
Jan Tops

Op de accommodatie Tops International Arena van Jan Tops in Valkenswaard staan ook dit jaar weer vijf wedstrijden voor jonge ruiters en jonge paarden op het programma. “Zonder opvolgers bij de paarden en de ruiters heeft onze sport geen toekomst,” vindt de grondlegger van de Longines Global Champions Tour.

Jonge paarden

De serie begint op maandag 6 mei met een driedaagse CSI* en CSI** voor jonge paarden. Dit format wordt in de weken daarna drie keer aangeboden.  Van 6 tot 8 mei, van 13 tot 15 mei en van 20 tot 22 mei.

In juli worden van maandag 15 tot woensdag 17 juli de Longines Global Future Champions verreden. Deze wedstrijd is voor jonge paarden van vijf tot acht jaar.

Jonge ruiters

Vanaf vrijdag 19 juli is de accommodatie dan het toneel van de ponyruiters en de jonge ruiters in de leeftijd van de U25 klasse.

Oud-springruiter Jan Tops is succesvol trainer, paardenhandelaar en eigenaar van het moderne paardensportcentrum Tops International Arena. Daar vinden van 9 tot en met 11 augustus  Longines Global Championstour en de Global Champions League plaats.

Bron: topsinternationalarena

Foto: Digishots

 

 

 

Reacties