Jan Tops koopt toppaarden, Timon d’Aure en Identity Vitseroel

Jan Tops koopt toppaarden, Timon d’Aure en Identity Vitseroel

Jan Tops

Het wordt drukker op Stal Tops. Global Champions Tour- bedenker Jan Tops, heeft twee nieuwe toppaarden op stal, waaronder Europees Kampioenschap-paard Timon d’Aure en winnaar in de 5* Grand Prix, Identity Vitseroel. Een van de paarden zal in de toekomst starten voor Australië.

De 12-jarige Selle Francois-Wallach Timon d’Aure (v. Mylord Carthago) behaalde tijdens de Europese Kampioenschappen in Rotterdam de dertiende plaats onder de ruiter Alexis Deroubaix. In 2018 debuteerde de combinatie in Tryon. Ze wonnen tevens de CSI5* Grand Prix in Dinard. Nog recenter werden ze tweede in de Grand Prix en zevende in Lyon.

Nieuwe ruiter niet bekend

Nu de samenwerking tussen de twee eindigt, is Timon d’Aure verkocht naar Stal Tops. Het is echter niet duidelijk wie de schimmel in de toekomst gaat rijden. De situatie is veranderd nu Stal Tops nog een aanwinst binnenkomt.

Identity Vitseroel

Dit is de 11-jarige BWP-merrie Identity Vitseroel. Ze is getraind door de Belgische Christophe Vanderhasselt. De ruiter heeft haar geïntroduceerd op de Wereldkampioenschappen voor Jonge Springpaarden in Lanaken. Het paar groeide uit tot een uiterst succesvolle springcombinatie. Dit jaar nog wist de merrie zich in de spotlight te zetten toen ze als vierde eindigde in de Grand Prix van Hagen. Daarnaast werd de combinatie vijfde tijdens de Global Champions Tour in Chantilly en behaalde ze goede plekken in zowel Valkenswaard als Brussel.

Edwina Tops-Alexander

Dit bleef niet onopgemerkt bij Jan Tops. Die heeft de merrie aangeschaft voor zijn vrouw Edwina Tops-Alexander. Op zijn Facebook-pagina schrijft Vanderhasselt: “Het beste paard wat ik ooit heb gehad verlaat onze stalen. We wensen Identity en haar nieuwe eigenaresse Edwina Tops-Alexander al het beste voor in de toekomst.”

 

Bron: St.Georg

Foto: GCT

Reacties