Jan Tops Paardensportman van het Jaar: ‘Enorme bijdrage aan groei paardensport geleverd’

Jan Tops Paardensportman van het Jaar: ‘Enorme bijdrage aan groei paardensport geleverd’

Jan Tops
Paardensportman van het Jaar The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

Jan Tops is de Paardensportman van het Jaar 2018 geworden. ‘Jan Tops is in onze ogen de meest innovatieve geest binnen de hippische wereld. Hij heeft de mondiale springsport een enorme stimulus gegeven door de gaten te vullen die de overkoepelende wereld ruiterbond heeft laten vallen,’ verklaart de commissie.

Springcarrière

Tops was erg succesvol als springruiter, hij behoorde jarenlang tot de wereldtop bij de senioren. Hoogtepunten uit zijn carrière als springruiter zijn de gouden teammedaille in 1992 op de Spelen van Barcelona, de zevende plaats in de individuele finale tijdens de Spelen van Atlanta 1996 en de individueel zevende plaats op de Spelen in Seoul.

Global Champions Tour

Later ontwikkelde Tops de Global Champions Tour en de Global Champions League. Door middel van die nieuwe wedstrijdenreeks leverde hij een enorme bijdrage aan de uitbouw en de groei van de paardensport. Daarnaast creëerde hij hogere prijzengelden, waardoor het voor eigenaren interessanter blijft om te investeren in toppaarden en waardoor ruiters graag aan de wedstrijdenreeks deelnemen.

Tweede factor

De commissie nam het bijzonder grote hippische complex in Valkenswaard, dat Tops oprichtte, mee in haar besluitvorming. Inmiddels hebben vele ruiters en nieuwe stallengebouwen zich gevestigd rondom de accommodatie van Tops.

 

Bron: Indoor Brabant

Foto: Digishots

Reacties