Fokker Jan Greve valt op bij Overijsselse KWPN-keuringen

Fokker Jan Greve valt op bij Overijsselse KWPN-keuringen

Marcus Ehning
Marcus Ehning - Comme Il Faut, Vader van Kamille.

Gisteren kwam gastheer Jan Greve sterk voor de dag tijdens de KWPN stamboekkeuringen in Haaksbergen en Lonneker. De fokker had onder meer een goed springende halfzus van de recent goedgekeurde hengst Lifestyle.

La Selien W

In Haaksbergen werden vier spring- en twaalf dressuurmerries aangeboden. Drie van de vier springmerries werden ster met een score van 75/85, waaronder La Selien W. Zij is de halfzus van de, dit weekend ingeschreven hengst Lifestyle (v. Cicero Z). “De dag begon goed met de keuring bij de Watermolen,” vertelt inspecteur Henk Dirksen. “Vervolgens was het in Lonneker een beetje zoeken. De Comme Il Faut-dochter La Selien W is een goed ontwikkelde, goed in het rechthoeksmodel staande merrie met mooie voorhand en veel afdruk in beweging. Ze springt met zeer goede reflexen, is vlug en spring telkens goed naar boven.”

Lagrandessa W

Lagrandessa W, eveneens van fokker Jan Greve, werd ster met 75/80. “De Connect-dochter Lagrandessa W is een voldoende ontwikkelde, rijtypische merrie met mooie voorhand. Ze beweegt lichtvoetig en springt met snelle reflexen. Op de steil was het voorbeengebruik nog wat wisselend maar ze bouwde op de oxer duidelijk op en toont ruim voldoende lichaamsgebruik.”

Opnieuw Greve

Ook bij de dressuurmerries viel een merrie van Greve op. Negen dressuurmerries verdienden het sterpredicaat, en Lady Diamond deed dat met de hoogste score. “Dit is een zeer goed ontwikkelde merrie met sterke bovenlijn en heel correct fundament. Ze beschikt over drie goede basisgangen, met veel afdruk en beentechniek in draf. Daarvoor hebben we haar 85 punten kunnen geven,” licht de inspecteur toe.

Ook de Daily Diamond-dochter Laily-Lena W van fokker Greve verdiende 80 punten voor beweging, waaronder 85 voor de draf, en kreeg 75 punten voor exterieur. “Dit is een jeugdige, goed in het rechthoeksmodel staande merrie met hard fundament. Ze draaft heel lichtvoetig en heeft van nature veel balans.”

Lonneker

In Lonneker werden elf spring- en zeven dressuurmerries beoordeeld. Vijf spring- en twee dressuurmerries werden ster waarvan Lets Go G (v. Trafalgar) met 75/80 de best scorende was. “Lets Go G is een royaal ontwikkelde merrie met een sterk lichaam en goed gevormde voorhand. In draf viel haar beentechniek positief op.” Het Overijsselse merriekeuringsseizoen vervolgt aanstaande zaterdag bij Stal Wezenberg in IJsselmuiden, waar een heel stel paarden in de baan verwacht wordt.

Lees ook: Jolig W beste 5-jarige eventingpaard onder Kroeze: “Hij is zeker de moeite waard” (Ook van Fokker Jan Greve)

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties