Jan Greve en Wim van Dijck nieuwe teamveterinairen

Jan Greve en Wim van Dijck nieuwe teamveterinairen

Jan Greve
Jan Greve (foto: Remco Veurink)

De KNHS heeft in Jan Greve en Wim van Dijck de nieuwe teamveterinairen gevonden voor de paarden van de TeamNL paradressuur- en reiningruiters.

Jan Greve

Jan Greve was al bijna 40 jaar actief als teamveterinair van de Nederlandse sportpaarden. In januari 2018 besloot hij te stoppen als veterinair van de dressuurpaarden. Eerder in zijn loopbaan kende hij ook vele successen bij de eventing- en springpaarden. Als waardering voor zijn enorme verdiensten en inspanningen voor de Nederlandse paardensport ontving Greve toen ook de gouden KNHS-speld. Greve vestigde zich in 1982 in Haaksbergen als een in paarden gespecialiseerde dierenarts. Hij heeft zich zijn hele veterinaire leven zeer betrokken gevoeld bij de hippische topsport. Nu zal Greve zich wederom inspannen voor de paarden van de para-dressuurruiters in aanloop naar en tijdens het EK Para-dressuur 2019 in Rotterdam en de Paralympische Spelen 2020 in Tokyo. Greve neemt het stokje over van Brenda Hoogelander, die sinds 2009 in het begeleidingsteam grote successen meemaakte, waaronder de vele medailles voor oranje tijdens het WK Para-dressuur in Tryon vorig jaar.

Wim van Dijck

Bij de reiningruiters wordt de positie van teamveterinair Waling Haytema overgenomen door Wim van Dijck. Haytema blijft wel teamveterinair van de endurancepaarden. Van Dijck is onder andere zes jaar lang verbonden geweest aan praktijk De Watermolen van Greve en werkte later bij paardenkliniek Venlo. Inmiddels is Van Dijck al 10 jaar werkzaam voor dierenartsenpraktijk Moergestel. Het EK Reining voor senioren en WK voor Junioren en Young Riders wordt dit jaar van 9 t/m 13 juli verreden in het Zwitserse Givrins.

Bron: KNHS

Reacties