Jameson RS2 wint Anemone Horse Trucks HC Dressuur klasse M

Jameson RS2 wint Anemone Horse Trucks HC Dressuur klasse M

Marieke van der Putten - Jameson RS2 KWPN Hengstenkeuring 2020 © DigiShots

Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) kwam vooraf al als winnaar naar de Brabanthallen. Hij ging er met de hoogste eer vandoor in de Anemone Horse Trucks hengstencompetitie dressuur. Marieke van der Putten stuurde de talentvolle hengst naar 94 punten waarmee zij royaal aan de leiding gingen.

Tien voor galop

Jameson RS2 is gefokt door Stal 104 en in eigendom van RS2 Dressage Center. Volgens jurykoppel Monique Peutz en Bart Bax blonk Jameson RS2 uit in de overgangen. De draf was mooi in balans en daarin laat de hengst zich goed schakelen, wat resulteerde in een 9,5. In de galop kan het volgens de jury niet veel beter, daarom werd er een 10 gegeven. Met een 8,5 voor de stap en twee keer een 9,5 voor harmonie en aanleg als dressuurpaard wint de hengst met overtuiging zowel de competitie als de dagwedstrijd.

Just Wimphof en Joop TC

De KWPN-goedgekeurde Just Wimphof (v. De Niro) en Renate van Uytert – van Vliet werden met alleen maar negens met 90 punten gewaardeerd. Joop TC en Dinja van Liere kregen eveneens 90 punten. Joop (v.Ravel) is gefokt door Tim Coomans en kreeg een 9,5 voor de draf. De strijd in de competitie werd in het voordeel van Joop TC beslecht.

Jayson

Jayson (v. Johnson) en Charlotte Fry gingen naar 82 punten en daarmee de vierde plaats in de dagwedstrijd en de competitie. Na afloop stelde jurylid Monique Peutz“We zijn onder de indruk van deze paarden”.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties