Jameson RS2, Jheronimus en Jason naar 21-dagen onderzoek

Jameson RS2, Jheronimus en Jason naar 21-dagen onderzoek

Marieke van der Putten - Jameson RS2 KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

Drie hengsten namen na de Pavo Cup deel aan de derde bezichtiging van het KWPN; alle drie werden ze uitgenodigd voor het 21-dagen onderzoek.

Jameson RS2

De Blue Hors Zack-zoon Jameson RS2 (mv. Negro) was al kampioen van de KWPN-hengstenkeuring in 2016. Hij werd het jaar daarop niet aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek, Robin van Lierop van RS2 Dressage liet weten dat hij eerst thuis rustig zou worden opgeleid. De kersverse Pavo Cup-kampioen, met Marieke van der Putten, kon een ticket voor het 21-dagen onderzoek natuurlijk niet mislopen. ‘Paard met hele goede en ruime gangen, met vooral een geweldige galoppade. Hij laat zich heel goed bewerken en sluiten, ondanks dat hij wat nerveus was.’ Hij komt uit dezelfde moeder als Jatilinda (v. All At Once), IBOP-topper en kampioen driejarige merries 2017. In de Pavo-finale werd zij bovendien dertiende met Vai Bruntink.

Jheonrimus


Ook Jheronimus (Dream Boy x Jazz), door Gerrel Vink naar een negende plek gereden in de finale, behaalde de finale. In de moederlijn genoeg sport, met de Grand Prix-paarden Bonzanjo en Glock’s Tango en verder ook nog de goedgekeurde hengst Ferrari. ‘Een jeugdige hengst, lichtvoetig en met veel ruimte in galop; hij laat al vermogen tot sluiten zien’, aldus het commentaar van Bert Rutten.

Jason

Jason (Johnson x Negro) werd door Franka Loos in die finale naar de zesde plek geloodst. Rutten: ‘Een mooi bergop gebouwde hengst, zijn stap heeft veel ruimte en is actief, in draf toont hij al vermogen tot dragen en sluiten.’

Bron: Hoefslag

Foto’s: DigiShots

Subtop brakel Beuningen Werkendam

Reacties