Jack Ansems: “Van de BB naar SCI5* in twee jaar met Fliere...

Jack Ansems: “Van de BB naar SCI5* in twee jaar met Fliere Fluiter”

0 1100
Jack Ansems
Jack Ansems - Fliere Fluiter Jumping Indoor Maastricht 2019 © DigiShots

Er werd vandaag een spannende strijd gestreden in de SCI2*-rubriek in Bonheiden. Jack Ansems kwam als eerste binnen en wist een tijd van 86,26 seconden neer te zetten. Dit deed hij met de tienjarige Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL), waarmee hij twee jaar terug in de BB is begonnen.

“Het was een mooie rubriek”, vertelt Ansems enthousiast na afloop. “Het was heel leuk en ik ben zeker tevreden. Gister ben ik met Excellent (v. Lexicon) zevende geworden in de Rankingsproef met een foutloze ronde. Vandaag werd Fliere Fluiter vierde in de Rankingsproef, daar ben ik echt super blij mee.

Alle kwaliteiten

“De springruiter is onwijs blij met de paarden die hij op dit moment onder het zadel heeft. “Met name bij Fliere Fluiter heb ik een goed gevoel. Twee jaar geleden zijn we begonnen in de BB en nu loopt ze al die rankingsproeven. Ze heeft alle kwaliteiten, ze is voorzichtig en denkt super mee in het parcours. Dat we samen naar zo’n niveau gegroeid zijn is echt mooi, want dat weet je van tevoren nooit zeker. Als je een jong paard op stal krijgt weet je natuurlijk nooit waar het schip strandt, maar vanaf het begin af aan zagen we al dat dit paard echt kan springen en genoeg potentie heeft voor het hogere werk. Vorig jaar heeft ze ook al drie-, vier en zelfs vijfsterrenwedstrijden gelopen, ze doet altijd haar best”.

De smaak te pakken

Tijdens de coronastop is de springruiter naar Valencia geweest om zich optimaal voor te bereiden op het buitenseizoen. “In juni heb ik de paarden weer fanatiek opgepakt om de hogere wedstrijden te gaan rijden. Fliere Fluiter moest de eerste twee keer iets in het ritme komen, maar ze heeft zo’n goede instelling dat ze eigenlijk gelijk daarna weer de smaak te pakken had”.

Plannen

“Aan het eind van het outdoorseizoen hebben we onze eerste 5*-wedstrijd mogen rijden, maar ik weet niet wanneer we dat weer kunnen doen. Plannen in de paardensportwereld is sowieso al moeilijk, maar nu weet je van tevoren helemaal niet meer hoe het loopt. Natuurlijk had ik een heel ander wedstrijdseizoen in gedachten, het zijn nu alleen maar de tweesterrenwedstrijden. Dit paard heeft echt de potentie om hoger te lopen, het is jammer dat we nu noodgedwongen op dit niveau blijven hangen”.

Ansems staat op dit moment aan de leiding van de overall-rankingsproeven in Bonheiden. “Ik ga volgende week terug om te kijken of we dit nog af kunnen maken. Voor de rest wacht ik af wat het indoorseizoen ons gaat brengen. Fliere Fluiter zal ooit verkocht gaan worden, maar zolang ze er is blijven we zo veel mogelijk deze wedstrijden rijden. Als de viersterrenwedstrijden straks weer op de kalender komen, hoop ik dat we de kans krijgen om daar naartoe te gaan”.

Excellent

Naast Fliere Fluiter wordt ook de elfjarige Excellent regelmatig uitgebracht op dit niveau. “Naast deze twee wedstrijdpaarden staan er nog wat jonge paarden bij mij op stal. Vorige week zijn er nog twee bijgekomen, maar er staat nu niet heel veel meer. Naast het wedstrijdrijden ben ik veel aan het trainen, lesgeven, begeleiden en coachen. Ik doe echt van alles wat”.

Morgen komen Ansems en Fliere Fluiter aan de start in de Grote Prijs. “Zoals ze de laatste tijd springt is het een paard waar je altijd kans mee hebt, al moet ik dat niet op voorhand al te hard roepen. Je weet natuurlijk nooit of je daadwerkelijk gaat winnen, maar de kans om morgen de eerste ronde foutloos door te komen is zeker aanwezig”, sluit hij af.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: DigiShots

Reacties