JA: von Eckermann wint adembenemende wereldbekerwedstrijd

JA: von Eckermann wint adembenemende wereldbekerwedstrijd

Henrik von Eckermann
Henrik von Eckermann en Toveks Mary Lou, Jumping Amsterdam 2019 (foto: DigiShots)

Acht combinaties namen het tegen elkaar op in de barrage van de wereldbekerwedstrijd op Jumping Amsterdam. Erik van der Vleuten moest daarin met Wunschkind (v. Casall) de eer van Nederland hoog houden. De overwinning was voor de Zweed Henrik von Eckermann, die met Toveks Mary Lou finishte in een superscherpe tijd van 33,01 seconden.

van der Vleuten foutloos

De bomvolle zaal kreeg in Amsterdam een finale voorgeschoteld om duimen en vingers bij af te likken. De Portugees Rodrigo Giesteira Almeida beet de spits af met zijn dertienjarige KWPN-ruin GC Chopin’s Bushi (v. Contendro II). Hij bleef meteen foutloos in 35,31 seconden.

Erik van der Vleuten moest als tweede uit de startblokken. Even leek het erop dat er een balk zou vallen, maar die bleef toch in de lepels liggen. Van der Vleuten ging strak door het parcours, maar kon de tijd van Almeida niet verbeteren: foutloos in 36,04 seconden. 

Snelle Bruynseels

De Belg Niels Bruynseels en de dertienjarige Gancia de Muze kwamen daarna de ring in. Bruynseels snelde met risico over het parcours en verbeterde de tijd van Almeida: de klok stopte op 35,09 seconden en Bruynseels ging aan de leiding. Daarna was het de beurt aan de Zweedse Malin Baryard-Johnson, met H&M Indiana. Zij zagen al meteen bij de eerste hindernis een balk vallen en stopten de klok op 38,81 seconden. 

De Fransman Kevin Staut mocht als volgende de tijd van Bruynseels proberen te verbeteren. Met For Joy van’t Zorgvliet HDC begon hij sterk aan het parcours. Staut liet het publiek naar adem happen: hij nam risico’s en bleef foutloos in een tijd van 34,67 seconden. Daarmee nam Staut de leidersplaats over van Bruynseels. 

von Eckermann zonder spanning

De Duitse topruiter Daniel Deusser en Tobago Z moesten dus risico’s nemen: ze sneden de bochten heel scherp aan en dat werd beloond. Deusser verbeterde de tijd van Staut en finishte bijna een seconde sneller: 33,54 seconden.

Pius Schwizer en Cortney Cox wisten dus wat hen te doen stond. En ze stelden niet teleur: Schwizer wist nog twee tienden van de tijd van Deusser af te knijpen en finishte in 33,54 seconden. De bomvolle zaal kreeg dus waar voor zijn geld! De laatste ruiter, de Zweed Henrik von Eckerman, had zo te zien geen last van de spanning. Met Toveks Mary Lou wist hij de hele zaal in vervoering te brengen. En hoe: hij verbeterde de tijd van Schwizer en finishte in 33,01 seconden.

Bekijk hier de volledige uitslag

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Vergelijkbare artikelen

Reacties