JA: Isabel Werth wint Grand Prix met 82.12 procent

JA: Isabel Werth wint Grand Prix met 82.12 procent

Isabell Werth maakte de verwachtingen tijdens de FEI Wereldbekerwedstrijd van Jumping Amsterdam meer dan waar. Met Weihegold Old (Don Schufro) wist de meest succesvolle olympische amazone ooit als enige een score van meer dan 80 procent te noteren in de Grand Prix: 82.12 procent.

Tijdens de verrichtingen van Werth, op klassieke muziek, kon je in de RAI een speld horen vallen. Tot dan toe stond Hans Peter Minderhoud bovenaan, maar (bijna) iedere pas van Weihegold Old was raak. Alleen voor de wissels om de twee pas verschenen drieën en vieren op het scorebord. Verder was de proef eigenlijk zonder fouten.

Werth vormt een waanzinnige combinatie met de 12-jarige merrie en liet een prachtige zigzag zien, een mooie piaffe en heel correct gereden overgangen.

*LIVEBLOG*

Hans Peter Minderhoud 

Met een zeer correct gereden proef wisten Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt (Florestan I) Carl Hester voor te blijven: 77.82 procent. De kersverse Britse ‘sportpersoonlijkheid van het jaar’ nam na een knap gereden Grand Prix de leiding over van Edward Gal. Met de KWPN-ruin Nip Tuck (Don Ruto) gaat alleen de galopzigzag de mist in, wat leidt tot enkele 5-en.

In een proef die weinig moeite lijkt te kosten, zijn de wisselseries de hoogtepunten. De eindscore komt uit op 76.26 procent.

Edward Gal

In het begin van de proef van Edward Gal en Glock’s Voice sluipen wat foutjes, maar de hengst herstelt zich snel. Met 74,68 procent eindigt  Gal op de vierde plaats.

De spanning uit zich met een tong die af en toe zichtbaar is en een storing in de overgang naar stap, waarin het achterbeen optrekt. Onder toeziend oog van de nieuwe Nederlandse bondscoach Rien van der Schaft laat Glock’s Voice vervolgens een mooie uitgestrekte galop zien, een zigzagappuyement dat hoge cijfers oplevert en prachtige pirouettes. Ook de galopwissels om de pas zijn prima.

Madeleine Witte-Vrees

Madeleine Witte-Vrees en de pas 10-jarige Cennin (Vivaldi) eindigen op de zesde plek met een score van 73.32 procent. Het Franse jurylid Raphael Saleh beloont de proef met ruim 75 procent.

De KWPN erkende hengst maakt eigenlijk maar twee foutjes. Na het binnenkomen galoppeert hij even waar hij moet draven en er zit een storing in de galopwissels om de pas, wat 5-en en 6-en oplevert.

Verder toont het talent zijn fantastische, ruime uitgestrekte stap en blijft hij ook in de verzamelde stap correct doorbewegen. Ook de piaffe wordt met een mooi ritme gereden. De wissels om de twee passen worden door het Franse jurylid met een 9 beloond.

Stephanie Brieussel

De Franse Stephanie Brieussel verscheen met haar 12-jarige sensibele KWPN-ruin Amorak (Special D) als eerste aan de start. De 42-jarige amazone noteerde met een nette proef zonder grote fouten een score van 69.7 procent.

Emmelie Scholtens

Als eerste Nederlandse deelnemer reden Emmelie Scholtens en de KWPN-hengst Apache (UB40) de ring binnen. Met prachtige appuyementen, een goede piaffe en uitstekende balans was Apache goed bij de les.

De overgangen van en naar de piaffe zijn zichtbaar verbeterd. De expressieve hengst liet een mooie serie galopwissels om de pas zien en een mooi opwaarts beeld. Een fout bij de eners kostte helaas punten. De proef werd beloond met 71,56 procent.

Juliane Brunkhorst

Een paar kleine storingen in de proef van de Duitse Juliane Brunkhorst en haar Hannoveraanse hengst Fuerstano (Fuerst Heinrich) zorgden ervoor dat de score bleef steken op 67,1 procent.

Patrick van der Meer

Patrick van der Meer en Zippo (Rousseau) werden op het laatste moment aan de startlijst van Jumping Amsterdam toegevoegd, vanwege de afmelding van Diederik van Silfhout en de geblesseerde Arlando. De jury beloont de proef van Van der Meer, met de kenmerkende mooie uitgestrekte stap van Zippo, met 70.1 procent waarmee hij uiteindelijk op plek 11 belandt.

Henriette Anderson

Henriette Anderson en Warlocks Charm (Jazz) verschijnen niet aan de start. De KWPN-ruin heeft zich geblesseerd tijdens het losrijden. Vanwege bloed aan het been van Warlocks Charm is de combinatie uitgesloten van deelname.

Jessica Von Bredow-Werndl en de KWPN-merrie Zaire-E starten als eerste combinatie na de pauze. De score van 72.84 had hoger uit kunnen vallen als de merrie niet was geschrokken tijdens de uitgestrekte draf.

Jorine Verwimp

De proef van de 20-jarige Jorinde Verwimp uit België begint goed, maar de 17-jarige KWPN-ruin Tiamo (Lester) wordt gaandeweg wat heet en dan worden wat fouten gemaakt.

De oude stalamazone Anky, die nu stal Verwimp als thuisbasis heeft, noteert 71.06 procent en een uiteindelijke 9e plaats.

De uitslagen vind je op results.scgvisual.com

Foto: DigiShots

Hoefslag abonnementen

Reacties