JA: Delestre wint GP Amsterdam na supersnelle barrage

JA: Delestre wint GP Amsterdam na supersnelle barrage

0 242
Simon Delestre, Hermès Ryan
Simon Delestre - Hermes Ryan Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

Na een supersnelle barrage schreef de Franse springruiter Simon Delestre zaterdagavond de CSI5* Anemone Horse Trucks Grand Prix van Amsterdam op zijn naam. 

Deusser legt druk op

Delestre en zijn veertienjarige ruin Hermès Ryan (v. Hugo Gesmeray) namen het in de barrage op tegen zes andere combinaties. Daniel Deusser en zijn tienjarige merrie Jasmien vd Bisschop (v. Larino) zetten als eerste een scherpe tijd neer (31,94 seconden). Marc Houtzager en Sterrehof’s Edinus (v. Padinus) deden hun best, maar waren 3,53 seconden trager. 

De Belg Pieter Devos kwam met zijn Jade vd Bisschop (v. Ogano Sitte) heel dicht bij de tijd van Deusser, maar was 0,46 seconden trager. Bart Bles kreeg vier strafpunten. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson vroeg het uiterste van zijn Oak Grove’s Carlyle (v. Casall): hij finishte amper 0,09 seconden trager dan Deusser. 

Risico’s

Delestre nam veel risico’s en liet het publiek regelmatig naar adem happen. Hij slaagde erin om 1,32 seconden sneller dan Deusser te finishen. Maikel van der Vleuten startte als laatste was erop gebrand om samen met Dana Blue (v. Mr. Blue) een sterke prestatie neer te zetten. Helaas zag hij een balk vallen, en eindigde hij op de zesde plek. 

‘Ryan in topvorm’

Delestre zei: ‘Daniel was zo snel dat ik echt het onderste uit de kan moest halen. Maar Ryan verkeert in een erg goede vorm. Hij is sneller dan eind vorig jaar, toen hij wat last van van de ziekte van Lyme. Maar nu is hij genezen en vandaag sprong hij ongelofelijk goed. Ryan zal nu springen in Bordeaux, misschien in Den Bosch en erna in Parijs.’

‘Ik denk niet dat ik ooit nog een paard als Ryan zal hebben. We hebben al heel wat ups en downs achter de rug, maar op zijn veertiende is hij in topvorm. Ik ben erg blij dat we hem in deze vorm kunnen hebben op zijn leeftijd!’

Bekijk de volledige uitslag. 

Bron: World of Showjumping

Foto: DigiShots

Reacties