Italië en Tsjechië domineren in WB voltige

Italië en Tsjechië domineren in WB voltige

De Italiaanse Anna Cavallaro en Tsjechische Lukas Klouda zijn de eerste winnaars van het FEI wereldbeker voltige seizoen. Dame en heer ontvingen de hoogste scores in hun rubrieken tijdens de verreden Kür op muziek in München. Bij de dames was ook de tweede plaats voor een Italiaanse. Silva Stopazzini kwam met een score van 8.602 net achter landgenote Cavallaro terecht (8.797).

Cavallaro blonk uit door een nieuwe complexe choreografie op operamuziek van Luciano Pavarotti. Stopazzini maakte vlak voor het einde van haar proef een fout die haar kostbare punten heeft gekost. De Zwitserse Simone Jäiser nam met 7.996 punten de derde plaats in beslag.

Bij de heren was het Lukas Klouda die met 8.598 punten aan kop ging na de eerste ronde. Na een teleurstellend optreden op het WK in Le Mans, waar hij op een zevende plaats eindigde, betekent dit een mooie opsteker. In de tweede ronde moest Klouda zijn meerdere erkennen in de Duitser Viktor Brüsewitz, maar ondanks een score van 8.693 punten kon Brüsewitz niet meer inlopen op Klouda. De derde plaats ging naar Torben Jacobs (Frankrijk) die op hetzelfde paard aan start verscheen als Klouda. Hij kwam tot 8.254 punten.

Reacties