Israëlisch springteam neemt Jeroen Dubbeldam en Hans Horn in de arm

Israëlisch springteam neemt Jeroen Dubbeldam en Hans Horn in de arm

0 426
Daniel Bluman Israel Equestrian Federation
Daniel Bluman - Ladriano Z FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

De Israel Equestrian Federation (IEF) heeft Jeroen Dubbeldam en Hans Horn ingehuurd als team manager en Chef d’equipe van de springruiters. De Israëliërs hopen zo een stap dichterbij deelname aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020 te zetten.

Horn geeft aan vereerd te zijn en zet in op goede resultaten voor het team. “We hebben niet veel tijd tot de olympische kwalificaties in Moskou en Bulgarije volgende maand,” geeft hij aan. “We kennen nog niet alle ruiters, maar de meeste wel. Sommigen zullen we zien tijdens de Nations Cup in Rome later deze maand. Daarna maken we een plan voor de zomer en richting het EK.”

Topsport

Voorzitter van de IEF Kan Lalo, trok Dubbeldam en Horn aan omdat er in het springteam behoefte was aan kennis van de topsport. “Ik ben blij dat deze sleutelfiguren uit de springsport met ons in zee willen,” zegt hij. “Zij delen onze visie richting het olympische doel. Israël heeft hiermee een van de meeste succesvolle springruiters en een van de beste chefs d’equipes binnengehaald met heel veel ervaring.”

Volgens Lalo heeft zijn land voor het eerste in de geschiedenis potentiële topruiters in het landenteam. “Het is daarom nu het moment om onze olympische droom proberen te realiseren.”

Daniel Bluman

Het Israëlische springteam kwam ook aan de start van de Wereldruiterspelen in Tryon in 2018.
De hoogst geklasseerde Israëlische springruiter is Daniel Bluman. Hij bezet op de FEI ranking momenteel de 42e plaats.

Hans Horn is een van de meest succesvolle coaches. Hij was al werkzaam voor het Nederlandse, Zweedse en Italiaanse team. Dat leidde tot talloze successen, ook op olympisch niveau. Hij trainde daarnaast ook individuele springruiters, zoals Jeroen Dubbeldam.

Bron: IEF

Foto: Digishots

Reacties