Isabelle Kleijn: “Haar lieve uitstraling viel meteen op”

Isabelle Kleijn: “Haar lieve uitstraling viel meteen op”

0 2003
Isabelle Kleijn & Isadin's Bibi - Foto: Birthe Kulik Fotografie

Isabelle Kleijn kocht vorig jaar juni de opvallend gekleurde merrie Isadin’s Bibi (v. Don Cremello du Bois). Na vele mooie overwinningen is de pony verkocht naar Verdoni Stables.

Lieve uitstraling

De 17 jarige amazone vertelt “We waren vorig jaar op zoek naar een pony die ik zelf op kon leiden en de basis kon leren. Ik zou de pony graag willen uitbrengen op wedstrijden op ervaring op te doen. We waren op zoek naar een opvallende kleur en de pony moest een lieve uitstraling hebben. Toen we Bibi zagen viel het ons meteen op, ze had een lieve uitstraling en gemoedelijke karakter. Ze was zadelmak en kende de basis. De eerste keer dat ik op haar reed voelde het nog wel onwennig maar ik voelde meteen dat ze heel graag voor me wilde werken.”

Wedstrijden

“Toen ze bij ons op stal kwam heb ik eerst rustig de basis verder bevestigd onder het zadel. Daarna heb ik haar een keer meegenomen op wedstrijd en dat ging gelijk al heel goed. We zijn in de L1 begonnen en hebben meerdere wedstrijden gereden om ervaring op te doen. Ze vond de wedstrijden heel leuk en deed altijd haar best. Als afwisseling reden we ook veel buiten. We zijn samen in de M1 geëindigd maar ze is pas vijf jaar en mocht ook niet hoger dan de M. Ik heb haar samen opgeleid met mijn instructeur Bob Tenwolde. Hij gaf ons iedere week les” vertelt Kleijn enthousiast.

Talent

Kleijn roemt het karakter en het talent van de pony. “Ze wilde altijd meewerken en leerde nieuwe oefeningen heel snel. Toen ik haar de schouderbinnenwaarts ging aanleren ging dat heel natuurlijk. Ze vond het helemaal niet moeilijk om te doen. Later heb ik haar nog wat hogere oefeningen aangeleerd zoals het appuyement. Na een paar keer had ze het door en kon ze het eigenlijk al. Ze ging altijd heel fijn met nieuwe dingen om.”

Isabelle Kleijn & Isadin’s Bibi

Reserve kampioen

De amazone is het meest trots op het reserve kampioenschap in de M1 van de regio Zuid-Holland. “Dat was onze laatste wedstrijd en ze deed super haar best. Ze kon heel goed uitstrekken en werd soms een beetje te enthousiast” vertelt de amazone. “Ik heb haar ruim een jaar gehad. Ik zou gaan beginnen met een studie maar dat is anders gelopen waardoor ik nu een tussenjaar heb. Naast Bibi heb ik nog een andere pony, Falco. Ik loop nu stage en twee pony’s leek ons teveel. We hebben besloten om Bibi te verkopen zodat ze iemand anders heel blij kan maken.”

Zelf opgeleid

“Bibi is naar een adres gegaan van waarbij twee zusjes van acht en elf op haar gaan rijden. Ze houdt heel erg van kinderen en ze kunnen veel van haar leren. Bibi is een echte kinderpony en ze krijgt daar alle aandacht die ze verdiend. Ik heb zelf Falco nog, hij was mijn eerste pony en die blijft voor altijd bij ons. Ik heb hem zelf opgeleid naar het Z2 en wil graag verder met hem trainen en onszelf blijven verbeteren. Mijn doel was de Z2 en die heb ik bereikt. Hij is altijd grappig en we hebben nooit genoeg van hem” vertelt ze lachend.

Laatste ponyjaar

De amazone wordt volgend jaar 18 en mag nog één jaar genieten van haar ponytijd. “Misschien kan ik in de toekomst een paard voor iemand uitbrengen of zelf een eigen paard kopen. Ik heb nu nog een jonge pony, die is op ons pad gekomen. Dat was een hele mooie kans en die ga ik nu ook weer zelf opleiden. Ik ga heel hard genieten van mijn laatste ponyjaar.”     (MK)

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Birthe Kulik Fotografie

Reacties