Isabella Karajkovic: “Ik wil later graag bij de Children rijden”

Isabella Karajkovic: “Ik wil later graag bij de Children rijden”

0 3785
Isabella Karajkovic & Wert's Snowflake

Isabella Karajkovic schreef de vijfjarigen pony rubriek op haar naam tijdens de Pluvinel Jonge Talenten Competitie. Met haar opvallende cremello Wert’s Snowflake (v. Casino Royale) reed ze 80,5 punten bijeen. Voor het overrijden kreeg de pony maar liefst 90 punten wat een gemiddelde maakte van 85,25%.

Zenuwachtig

De getalenteerde amazone is pas elf jaar. Enthousiast vertelt ze “Ik was echt super blij. Voor de wedstrijd was ik best wel zenuwachtig. ’s Ochtends gingen we naar stal en heb ik Snow uitgebreid gewassen. Daarna zijn we naar de wedstrijd gegaan en we moesten met drie pony’s tegelijk de ring in. Er werd omgeroepen wat je moest laten zien. We moesten wijken, overgangen rijden, halstrekken, verruimen en de pony opstellen. Het verruimen is wel ons ding, dat ging ook heel erg goed.”

Bijzondere pony

Er deden 25 pony’s mee aan de rubriek. “Deze punten hadden we niet verwacht maar we hebben er wel alles aan gedaan om ze te krijgen. Snow is de laatste tijd heel erg vooruit gegaan. De jury vond het een hele bijzondere pony met veel talent en potentie. Ze zagen dat Snow heel graag voor mij wilt werken” vertelt de jonge amazone.

Isabella Karajkovic & Wert’s Snowflake

Children

Karajkovic zit een halfjaar in het zadel van de bijzondere cremello. De combinatie wordt getraind door Anne Meulendijks. “Anne helpt met het rijden en opleiden van Snow. Ze rijdt Snow ook omdat ik nog heel erg jong ben en haar nog niet alles goed kan leren. Volgend jaar wordt Snow zes en dan wil ik haar graag starten in het Z1. Ze is een e-pony en mijn doel zijn eerst de kampioenschappen en later meerijden bij de Children. Mijn droom is om mee te rijden op de Europese Kampioenschappen bij de Children. Ik geniet van alles wat ik met haar doe en ik vind het super leuk om wedstrijden te rijden” vertelt ze enthousiast.

Slim

Over de pony vertelt ze “Snow wilt heel graag voor je werken. Ze is onwijs slim en heeft een heel goed karakter. Als je haar één keer wat nieuws leert doet ze het daarna alsof ze het al jaren kent. In het begin moest ik wel wennen aan haar blauwe ogen. Daar ben ik nu wel aan gewend. We rijden nu samen L2 en zijn rustig aan het door oefenen voor het Z. Ik heb nog heel veel doelen die ik graag met Snow wil bereiken. Samen met de hulp van Anne gaan we er voor.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto:

Reacties