Isabell Werth zegeviert op CDI4* Fritzens: ‘Bella Rose heeft alles in één’

Isabell Werth zegeviert op CDI4* Fritzens: ‘Bella Rose heeft alles in één’

Koninginneduo van Aken: Isabell Werth en Bella Rose
Isabell Werth - Bella Rosa 2 CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Op het Oostenrijkse CDI4* Fritzens-Schlindhof wonnen Isabell Werth en Bella Rose (v.Belissimo) zowel de Grand Prix als de Grand Prix Special. Ook met Don Johnson FRH (v.Don Frederico) won de amazone een Grand Prix-rubriek en de kür op muziek.

Vier overwinningen

Het was de eerste internationale wedstrijd voor Bella Rose in ruim een half jaar. De 15-jarige merrie liep in de Grand Prix naar een score van 82,957%. In de Special was de combinatie op weg naar een absolute topscore, maar slopen er fouten in de wisselseries om de pas. De score van 81,511% was alsnog ruim voldoende voor de overwinning. Werth’s zeer ervaren paard Don Johnson liep in de Grand Prix naar 75,652%, in de kür op muziek liet de combinatie 81,780% noteren.

Bella Rose

Net als in Nederland was het in Oostenrijk afgelopen weekend warm, met de Grand Prix Special liep de temperatuur op naar 35 graden. “Bella Rose heeft zo veel go en instelling dat de hitte haar niets uitmaakt”, reageert Werth. “Ze liep echt een fantastische proef. Dat we te weinig eners maakten, dat was mijn schuld. Voor mij is dit een emotionele overwinning, omdat Bella Rose hier vorig jaar haar rentree maakte met een dubbele overwinning. We zullen hier volgend jaar ook weer rijden. Bella Rose is een droompaard, ze heeft alle positieve eigenschappen van mijn voormalige succespaarden in één.”

Bron: St-Georg/Hoefslag

Zie ook: Emotionele comeback van droompaard Bella Rose: 77,522%

Reacties