Isabell Werth wint Wereldbeker Jumping Amsterdam

Isabell Werth wint Wereldbeker Jumping Amsterdam

0 1198
Isabell Werth - Weihegold Old
Isabell Werth - Weihegold Old Jumping Amsterdam 2019 © DigiShots

In Wereldbeker kür op muziek van Jumping Amsterdam was het wederom Isabell Werth die de overwinning pakte. De titelverdedigster scoorde met haar topmerrie Weihegold OLD (v.Don Schufro) 86.810%. Het beste Nederlandse resultaat kwam in handen van Hans Peter Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. (v.Vivaldi).

Duits podium

Met een zeer harmonieuze proef was Werth overduidelijk de beste in de kür op muziek, ze bleef ruim 4% voor op de concurrentie. Het enige foutje dat de score iets drukte zat in de serie om de twee, waar één van de wissels niet correct was. Werth werd met de zwarte merrie door alle jury’s unaniem op de eerste plek gezet. Als laatste starter verzorgde ze daarmee en volledig Duits podium. Dorothee Schneider en Sammy Davis Jr. (v.San Remo) werden met 82.675% tweede. Helen Langehanenberg scoorde met Damsey FRH (v.Dressage Royal) 82.420%, goed voor de derde prijs.

Hans Peter Minderhoud

Minderhoud en Glock’s Dream Boy N.O.P. scoorden 81.380%, waarmee zij als vijfde eindigde. De combinatie kreeg te kampen met wat pech, toen de KWPN-goedgekeurde hengst even struikelde in de serie om de pas. Minderhoud had geen reservelijn in zijn kür ingebouwd, dus kon deze fout niet herstellen. Tussen het Duitse podium en Minderhoud vestigde Patrik Kittel zich op de vierde plek. Hij scoorde 82.290% in het zadel van Delaunay (v.Dr Doolittle).

Uitslagen

Voor Nederland kwamen nog drie amazones aan de start. Emmelie Scholtens eindigde met Apache (v.UB 40) op de achtste plek met een score van 79.675%. Thamar Zweistra en Hexagon’s Double Dutch (v.Johnson) werden op het laatst opgeroepen om Jumping Amsterdam te rijden. In de kür scoorden ze 75.625% en werden ze elfde, nipt boven Adelinde Cornelissen. Zij reed Aqiedo (v.Undigo) naar 74.875%.

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Bron: Hoefslag

Reacties