Isabell Werth kwam, zag en won… vier keer

Isabell Werth kwam, zag en won… vier keer

Bella Rose, Isabell Werth
Isabell Werth en Bella Rose (foto: Remco Veurink)

Er was afgelopen weekend geen houden aan Isabell Werth en haar paarden Bella Rose en Emilio op het CDI in het Oostenrijkse Fritzens. Werth startte beide paarden twee keer, en won al haar proeven.

Werth: ‘Fenomenaal’

Vrijdag won Werth met Bella Rose al de Grand Prix bij hun eerste wedstrijd in vier jaar. De combinatie scoorde 77,522%. En in de Special deden ze er nog een schepje bovenop: Werth en haar intussen veertienjarige Belissimo M-dochter dansten naar 80,17%.

Werth: ‘Ik ben supertevreden. Dat Bella Rose na een wedstrijdpauze van drieënhalf jaar al meteen over de 80 procent-grens komt, is fenomenaal. Ze was vandaag nog stabieler en meer gesloten dan in de Grand Prix. En ze geeft gewoon alles, ze wil altijd: ze is een buitengewoon paard.’

Kroon op het werk met Emilio

De comeback van Bella Rose zorgde ervoor dat het CDI Fritzens erg emotioneel werd voor Werth. En met Emilio zette ze de kroon op het werk. Ze reed met haar twaalfjarige ruin de kür, en scoorde ook daar meer dan 80%. Emilio schrok even toen hij zichzelf aantikte, en een galoppirouette werd wat haastig uitgevoerd, maar verder maakten Werth en Emilio geen fouten. Ze kregen een score van 80.145%.

Zaterdag hadden Werth en Emilio al de kwalificatie voor de kür gewonnen, met een score die net onder de 80% bleef.

 

Bron: St-Georg

Vergelijkbare artikelen

Reacties