Isabell Werth wint Grand Prix-debuut met Belantis

Isabell Werth wint Grand Prix-debuut met Belantis

0 1022
Belantis, hier onder Isabell Werth

Na bijna een jaar verscheen Isabell Werth met schimmelruin Belantis weer in de ring. Met 75,467% mochten ze de konningsklasse van de dressuur op hun naam schrijven in Reutlingen: de Grand Prix.

De Benneton Dream-zoon is ooit zijn sportcarriere begonnen als kampioenshengst van de Neustadt/Dosse-keuring. Eigenlijk was het de bedoeling dat de combinatie hun Grand Prix-debuut zouden maken in juni, maar vlak voordat ze aan de start zouden komen in Essen trapte de schimmel een ijzer af.

Den Haag

Belantis staat al sinds 2013 op stal bij Werth, maar werd de eerste tijd gereden door stalamazone Beatrice Buchwald. De laatste keer dat de ruin met Werth in de ring verscheen is lang geleden. Begin september eindige hij derde in de intermediair ll en de korte Grand Prix op de kwalificatiewedstrijd van de Louisdor-prijs. Het jaar daarvoor had de amazone al geprobeerd om deze prijs te winnen in de Intermediaire ll in Hagen, maar kwamen ze niet aan de start in de Grand Prix.

Naast het oranje lint was ook het rode lint in handen van Werth. De twaalfjarige Den Haag (v. Diamond Hit) werd tweede met 72,667%. Derde was Janina Kahl met de KWPN-ruin Emiliano (v. Sandro Hit) met 71.333%.

Bron: St. GEORG

Foto: Hengststation Schult

Reacties